Tachometr XJ900S Diversion Rafička líta tam a zpět

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Tachometr XJ900S Diversion Rafička líta tam a zpět

Příspěvekod Tommy Angelo » 28.08.2013-10:18

můžete lidičky někdo poradit co to může být když mi rafika tachometru na mém Diversnu děla takové blbosti? jedu třeba 60 a prudšeji přidám a rafička začne lítat na 140 pak zase na 40 a pořad kolem dokola může to být poškozené lanko tachometru? děkuji za rady + mi nejede palivoměr rafinak je pořád na nule ale kontrolka rezervy aspoń funguje vím že mi někteří budou psát ať to neřeším ale co je na motorce chcu ať mi to funguje :wink: potřebuji jenom vyřešit tyto dvě věcic víc mašina jinak peckovní! :smt007
Tommy Angelo

Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Yamaha XJ900S Diversion
Rok výroby XJ: 1995

Re: Tachometr XJ900S Diversion Rafička líta tam a zpět

Příspěvekod Michal » 30.08.2013-07:08

Ahoj!
Na první otázku není jiná odpověď než rozebrat a zkontrolovat náhon a šnekový převod. Může to být lankem :) a asi bude.
Na druhou. O palivoměru na tomhle stroji se obecně ví, že se to v Japonsku trochu nepovedlo. I funkční si ukazuje hodnoty velice ale velice orientační a nedá se na něj spoléhat. Já ho vysápnul z nádrže a zjistil, že je neopravitelný :cry: Za použitý se mi litr nechtělo dávat, nechal jsem jen kontrolku. Takže taky vyndat a zkontrolovat jestli se nechá opravit (většinou ne) a shánět jiný.
Ten náhon jsem sehnal nový na netu okolo 160 kaček, palivoměr měl v nabídce za ten tisíc rabidus nebo motorabidus, tak nějak se jmenoval a byl od Plzně, to si vygůgluješ. A rozebíral nedávno devítku v Budějkách no jak se jmenuje, zkus auto-moto Červený
Kdyby jsi měl náhodou v prdeli jen plovák(to ale asi nebude) tak se mi válí na ponku i s tou drátopákou, čepem a kontaktem.
Michal
XJ štamgast

Images: 10
Kraj: Jihočeský
Typ XJ: XL
Rok výroby XJ: 2006

Příspěvekod Tommy Angelo » 30.08.2013-08:41

Ahojky Michale zdraví tě Taky Michal :D :wink: :smt006 díky za odpověď už jsem čekla že mi nikdo neodpoví :) :oops: hnedka jak bude čas na to kouknu :idea: co musím všechno sundat Michale abych se k tomu plováku do nádrže dostal? a jak nejlépe na budíky? nebo nemáš na sebe kontakt nebo na někoho kdo se v těch motorkách 100% vyzná co ji rozebere a složí ji po slepu? :shock: :P
Tommy Angelo

Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Yamaha XJ900S Diversion
Rok výroby XJ: 1995

Příspěvekod Michal » 31.08.2013-03:57

Hoy!
Náhon jsem veksnul bez sundavání kapoty, bo jsem lenivý. Jde to trochu na pikaču ale jde. Jen plégo a plasty okolo budíků.
Na palivoměr musí nádrž dolu. Než začneš tak ho odpoj. Pod nádrží najdeš konektor (tři dráty) prozkratuj oba krajní a budík musí ukázat plnou nádrž(zaplý klíček). Jestli ukáže, je budík cajk a musíš vysápnout plovák ke kontrole. Zavřít kohout, trochu nádrž nadzvednout, vytáhnout hadičky a pamatovat si kde a jak byly (tu slabou od přepadu víka plnění tam nech). No a zespodku nádrže pak povolíš celý kohout a opatrně ten bazmek vytáhneš na světlo boží a koukneš jestli to půjde opravit, nebo výměna. Většinou je po smrti.
Když už bude nádrž venku, tak jí hnedka vyčisti, Jo a je pod ní vzduch filtr, tak taky kouknout v jakém je stavu.
Dáš to s prstem v nose. Do úterý 607 02 35 25 pak jsem na pár dní mimo.
Michal
XJ štamgast

Images: 10
Kraj: Jihočeský
Typ XJ: XL
Rok výroby XJ: 2006

Zpět na Elektrika