Startovací relé

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Příspěvekod Mira XJ » 19.07.2007-10:40

Zkus to přes tu auto baterku,pokud ani to nepůjde.Tak mrkni jestli máš všechny dráty pořádně dotáhlé - hlavně mrkni jestli nemáš někde napůl uklepanou kostru. Další pokud je to jestli s tím motorem vůbec točit jde. :lol: Zkusíš to na nějakej vyšší kvalt roztlačit. Pokud nepůjde ani toto,tak vymyslíme něco jinýho.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Anonymous » 19.07.2007-10:54

Diky kluci, ste fakt hodni ze me tak radite.
PRAVE JSEM SE VRATIL.... z obchodu, koupil jsem kabely a zapojil to do auta a svete div se :lol: bylo to presne jak rikal otis na zacatku baterka KO takze jeste to nejmensi zlo. Uz jsem se videl jak nekde na rychlo shanim to rele abych stihl v pondeli vyjet na planovany vylet do Polska tak na 3dny. To si neumite predstavit jak se me ulevilo, obzvlast kdyz jsem uz na masine poradne nejel cca 10mesicu!!!!!!TAkze valim spatky do dalsiho obchodu a koupim novou baterku. A snad se dneska uz konecne projedu .... jupiiii :smt023
Anonymous

Příspěvekod karlos » 19.07.2007-14:12

Pro jistotu ještě zkontroluj dobíjení. Ať máš jistotu...
Kdo to nikdy nezkusil, tak neví, o čem to je...
karlos
častý přispěvatel

Images: 5

Příspěvekod Anonymous » 19.07.2007-16:45

9 z 8 lidí co nám volá, že to mají rozbitý, že to nestartuje, maj v p..i baterku. Nevěří, že prej ji dobili, svítí, troubí ale jenom cvaká. Povídám do telefonu, -potřebujete novou baterku. Nedaj si říct a zkoušej to jinde. Za dva dny zavolaj, že jsem měl pravdu :lol: :lol: :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 19.07.2007-22:17

Tak tu baterku jsem nakonec dneska nekoupil. Bo jsme jeli k vode. Ale zitra bych ji rad poridil. Dival jsem se u nas v kyjove maji tam Vartu za cca 660kc ale ma 9Ah a na XJ by mela byt asi 8Ah. priznam se, ze v elektrice jsem uplne vedle a tak bych se chtel zeptat jestli to je nejaky problem? Ale nejspis ne ze, bo ta baterka co jsem tam do ted mel a se kterou jsem motku koupil ma taky 9Ah. No a pak tam maji Yuasu YTX9-BS gelovku za 990,-kc ale k te bych zase musel koupit nabijecku tak nevim. Ale vzhledem, k tomu ze masina bude zase nekolik mesicu stat tak koupim asi tu vartu a bude klid. Snad vydrzi.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 19.07.2007-23:00

Větší kapacita baterky by neměla vadit. Bude se déle vybíjet a déle nabíjet, to vůbec nevadí. Jen aby se tam vešla rozměrově.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 23.07.2007-15:10

Ronn píše:Tak tu baterku jsem nakonec dneska nekoupil. Bo jsme jeli k vode. Ale zitra bych ji rad poridil. Dival jsem se u nas v kyjove maji tam Vartu za cca 660kc ale ma 9Ah a na XJ by mela byt asi 8Ah. priznam se, ze v elektrice jsem uplne vedle a tak bych se chtel zeptat jestli to je nejaky problem? Ale nejspis ne ze, bo ta baterka co jsem tam do ted mel a se kterou jsem motku koupil ma taky 9Ah. No a pak tam maji Yuasu YTX9-BS gelovku za 990,-kc ale k te bych zase musel koupit nabijecku tak nevim. Ale vzhledem, k tomu ze masina bude zase nekolik mesicu stat tak koupim asi tu vartu a bude klid. Snad vydrzi.

Tak ještě jednou :roll:
YTX9-BS nejni gelovka! dostaneš v krabici baterku a bandasku s kyselinou. A u ELITu je za 905,-
Takže pro pořádek http://www.elit.cz/Upload/Documents/TOP ... 3%a9ma.pdf
a http://www.elit.cz/Upload/Documents/Motobaterie.xls
Anonymous

Příspěvekod lynx » 24.07.2007-10:31

XJelene, takhle mi prodat baterku (krabice + bandasku), tak mu to omlátím o palici. Můj osobní dodavatel - už jsem od něj koupil celé dvě :lol: - mi dodá baterku nejen "zkompletovanou" , ale ji i vymění (s případnou výměnou svorek a vyčištěním kastlíku) a večer ještě zaplatí kafe s rumem. Cenu neřešim, ten servis (včetně následné údržby zdarma) za to stojí - teda hlavně to kafe :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 24.07.2007-17:07

lynx píše:XJelene, takhle mi prodat baterku (krabice + bandasku), tak mu to omlátím o palici. Můj osobní dodavatel - už jsem od něj koupil celé dvě :lol: - mi dodá baterku nejen "zkompletovanou" , ale ji i vymění (s případnou výměnou svorek a vyčištěním kastlíku) a večer ještě zaplatí kafe s rumem. Cenu neřešim, ten servis (včetně následné údržby zdarma) za to stojí - teda hlavně to kafe :lol:

Hm :cry: já velkoskladníka po palici vzít nemůžu, ale zase uvest baterku do života zvládám sám :lol: . Nevíš o co přicházíš :lol: ten pocit všemohoucnosti...
Ale zase za těch 30% to stojí ne? :roll:

mimochodem probereme to v boxech 8)
Anonymous

Re: Startovací relé

Příspěvekod David Houda » 12.02.2008-09:12

Nemá někdo doma startovací relé nebo alespoň nevíte kolik stojí? díky.
1400 1402
David Houda
častý přispěvatel

Images: 10
Kraj: Středočeský
Typ XJ: XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1997

Příspěvekod David Houda » 17.02.2008-19:36

Tak už jsem ho našel. :smt026 (startovací relé) Hledal jsem v inzerátech a našel jsem několik chlápků co rozprodávaj komplet mašiny na díly. Docela jsem nečekal jaké peníze za to budou chtít. :smt017 První komu jsem volal si řekl 1000Kč, tak to jsem odmítl. Nakonec jsem našel jedno za 300Kč (kupodivu i funguje). Docela rozdíl v ceně co :?:
David Houda
častý přispěvatel

Images: 10
Kraj: Středočeský
Typ XJ: XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1997

Příspěvekod zajson » 21.04.2011-18:46

Stalo se mi to samé. Baterku mám rok starou, ale pro jistotu jsem ji dobil a pořád zuřivě cvaká. Proměřil jsem to a do startéru jdou cca 3 volty, což je asi málo. Baterka dává normálně kolem 12 voltů. Může být ten regulátor po smrti? Neválí se někomu doma? Odkoupím.
Xj je moje první a asi i poslední
zajson

Předchozí

Zpět na Elektrika