Startuje jen když má dobrou náladu - xj

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Startuje jen když má dobrou náladu - xj

Příspěvekod Anonymous » 10.07.2009-11:53

Čau mám takový problém, který se začíná objevovat čím dál častěji.
Někdy se stává, že chci motorku nastartovat, mačkám tlačítko START, ale nic se neděje. Potom popojedu s motorkou (občas pomůže zařadit rychlost, popojet s ní ať se pohne motor, potom zas vyřadit), zkusím START a hle...najednou startuje. Jenže občas ani tohle nepomáhá a ať s ní cloumám a popojíždím sebevíc, tak prostě nereaguje. Když se jí pokusím roztlačit, tak chytne hned. Zkoušeli jsme s kámošem proměřit a zkontrolovat spínač na stojanu, u spojkové páčky, vedle STARTu, dokonce je všechny odpojit a propojit to drátkama, ale pořád to blbne. Není náhodou ještě jeden spínač v převodovce a nehlídá jesli je zařazený neutrál? Tím by to možná mohlo být. Takže pokud jste se někdo setkal s podobným problémem, ocením každou radu. Případně jak náročná je výměna tohoto spínače. :roll:
Anonymous

Příspěvekod kodl » 10.07.2009-12:34

spínač v převodovce je. pokud zmáčkneš spojku, tak se jeho funkce ruší, ale ne funkce spínače u stojanu, takže s kvaltem a vysunutým stojanem nenastartuješ (nebo při zařazení chcípne, diky za to...), naopak s kvaltem a zmáčklou spojkou jo. Zkus jestli to takhle funguje a tím poznáš, kterej spínač nefunguje správně.
kodl
XJ štamgast

Images: 7

Příspěvekod Jarek » 10.07.2009-13:43

Ahoj,
měl jsem podobnej problém na Pasu 750, chyba byla v uhlíkách na startéru. Tak zkus i tohle :)
Jarek
občasný přispěvatel

Images: 8
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: XJ 900 N
Rok výroby XJ: 1986

Příspěvekod Anonymous » 10.07.2009-15:45

Díky za rady hoši. Zkoušel jsem testovat spínače, tak jak mi poradil Kodl. Stojan funguje správně...vyklopím ho, nastartuju, zařadím, chcípne to. Potom jsem to hodil na velký stojan, zařadil jedničku, nedržel spojku, nastartoval a ono to normláně chytlo a zadni kolo se začalo točit. To by dělat nemělo, že? Čili jestli to chápu správně, tak za normlání podmínek spolupracují spínače následovně: stojan-převodovka a spojka-převodovka. Pokud stojan-převodovka fungují, ale spojka-převodovka nefungují, tak je problém ve spojkovém spínači. Je to tak?

Ty uhlíky na startéru by asi taky potřebovaly zkontrolovat, to je pravda.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.07.2009-20:14

v sousednim vlaknu jsem popisoval svuj problem, kdyz jadro civky v relatku starteru se mi zasekavalo o vnitrni plastovy vylisek civky a nespinalo. pomohlo jedine zaklepani na relatko pri soucasnym drzeni tlacitka starteru, jestli ti tohle pomuze tak schanej jiny relatko, jde to sice opravit ale je to spis pro zrucnejsi
Anonymous

Příspěvekod Radimathor » 10.07.2009-21:17

martin756 píše: Potom jsem to hodil na velký stojan, zařadil jedničku, nedržel spojku, nastartoval a ono to normláně chytlo a zadni kolo se začalo točit. To by dělat nemělo, že?

Pokud je na hlavnim stojanu a malej je zaklopenej, tak to v klidu natočíš, to není chyba. taky může bejt chycenej pastorek na startéru a pak to ňák nechce točit.
Radimathor
XJ štamgast

Images: 8
Kraj: Praha
Typ XJ: ZRX1200S
Rok výroby XJ: 2002

Zpět na Elektrika