utrzenej sroub

Pravidla fóra
Zkuste využít funkci hledat před přidáním nového dotazu. V případě nového dotazu/příspěvku vždy na začátek uveďte přesný typ a ročník XJ, ke kterému se dotaz vztahuje!!!

Příspěvekod Tommy XJ » 26.01.2008-12:28

takze jsem konecne udelal fotky tech mejch problemu a tady je odkaz http://tomasbenda.rajce.idnes.cz/vady_a_poskozeni/ je tam toho vice, ja utrzeny srouby tak vyrezly svody atd - diyk za kazdou radu
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod Anonymous » 26.01.2008-12:41

No potěš prdel... Mimo jiné jsem si myslel, že svody jsou z nerezu! :shock:
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 26.01.2008-14:52

tak jeden steft mam venku, ted druhej nemuzu vyndat- delal jsem to dve hodiny, zitra to zkusim este rozhejbat, kdyz en tak to bude na odvrtani, na web http://tomasbenda.rajce.idnes.cz/vady_a_poskozeni/ jsem hodil nejaky fotky z dneska, jo chotisi- taky jsem si myslel ze nerez nerezne :D
Tommy XJ
-

Příspěvekod Anonymous » 26.01.2008-16:08

no máš to pěkně shnilé.
Ty svody to je na výměnu skoro,
ale taky mne udivilo množství brzdové kapaliny. To máš tak schválně?? :shock:
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 26.01.2008-18:32

ty svody pudou navarit- nakonec se udela novej krouzek ;) jak jsi to myslel s tou brzdovkou?
Tommy XJ
-

Příspěvekod Anonymous » 26.01.2008-21:59

No na obrázku číslo 25 máš vyfocenu nádržku na brzdovku a máš to skoro prázdný. Dobrý tak k nacucnutí vzduchu v zatáčce.
Anonymous

Příspěvekod Rix » 27.01.2008-14:02

Tomáši upřímě tě lituju,s tvýma zkušenostma jsi se do takovéhle práce vůbec neměl pouštět,držím ti palce atˇ to dáš dohromady. 8) 8) 8) 8)
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod Tommy XJ » 27.01.2008-17:58

diky za podporu- bohuzel si nemuzu dovolit prvotridni servis na vsechny veci tedy jen na ty nejnutnejsi (karburatory, ventily) zbytek si musim udelat doma sam, jsem rad za kazdou radu, diky moc a hodne stastnejch kilometru
Tommy XJ
-

Příspěvekod Tommy XJ » 04.02.2008-21:10

s konecnou platnosti jsem se rozhodl po dlouhem boji se zalomenym sroubem motorka poputuje na valniku do servisu, system nekolikanasobneho zahrejvani, strikanim vsema sajrajtama od brzdove kapaliny a petroleje na zacatku pres WDcko az po specialni preje na povolovani sroubu ke konci, ani poklepanavani ze vsech stran ktere se s pribivajicimi hodinami podobaly spise buseni, svuj boj jsem vzdal a kdyz jsem i dnes asi po desaty utrhl navarenou matku i od profika (zkousel jsem to i sam ale cocka vzdy nevydrezala) tak jsem uznal me ctrnactidenni snazeni za zcela zbytecne a jsem zvedavej co na to rekne ten chlapek v servisu- takto dopalo vyndavani sroubu- neuspech, vystridalo se u nas mnoho odborniku kteri radili mozne i nemozne :D, diky az rady vsem prizpivatelum do dikuse a za vsechny napady
Tommy XJ
-

Příspěvekod Anonymous » 04.02.2008-21:41

Myslím, že si zvolil dobré řešení. V servisu, když bude šikovnej kluk, tak si trefí střed a odvrtá šteft. Tady už nic nepomůže. Prostě to zarostlo a víc neuděláš. Teďko už jen věřit, že to bude dělat šikula. :wink: :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 04.02.2008-21:51

Takže poučení zní: za každou cenu se snažit povolit matky. Prostříkat a s citem povolovat. A preventivně po nějakém čase sundat svody, třeba při výměně filtru oleje. Svody vyleštit, matky promáznout.
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 04.02.2008-21:54

pouceni to je nejem pro me ale i pro vice jak deset lidi co pri seznameni s problemem a mnohdy i vlastni zkouzce povoleni s pronesenim slov to rpece musi povolit kdyz ej tam navarena odborne matka - bohuzel ne , vzdy se radsi utrhla cocka na konci s kouskem steftu avsak sroub nepovolil
Tommy XJ
-

Příspěvekod felika » 04.02.2008-21:59

Ja som si tie matky dal pochrómovať, aj nejaké ďalšie drobnosti. Prišli mi práve dnes, sú krásne, ligotavé, tak sa z nich vytešujem. Uvidím ako sa mi to osvedčí.
Naposledy upravil felika dne 04.02.2008-22:04, celkově upraveno 1
felika
občasný přispěvatel

Images: 232
Kraj: Banskobystrický
Typ XJ: 900 S Diversion
Rok výroby XJ: 2002

Příspěvekod Anonymous » 04.02.2008-22:02

Tomáš Benda píše:pouceni to je nejem pro me ale i pro vice jak deset lidi co pri seznameni s problemem a mnohdy i vlastni zkouzce povoleni s pronesenim slov to rpece musi povolit kdyz ej tam navarena odborne matka - bohuzel ne , vzdy se radsi utrhla cocka na konci s kouskem steftu avsak sroub nepovolil

No vidíš a nyní můžeš poradit dalším několik způsobů co mohou vyzkoušet při utrženém šteftu.
Já jich utrhl spoustu, spíše vždy v bloku a ocelové, někdy šly a někdy se vrtaly. U Tatry 148 jsem utrh dva o průměru 2,2 centimetrů a pak se vrtaly, práce na dva dny, ale vždy šly ven.
Anonymous

Příspěvekod David Houda » 04.02.2008-22:05

Tomáš Benda píše:s konecnou platnosti jsem se rozhodl po dlouhem boji se zalomenym sroubem motorka poputuje na valniku do servisu, system nekolikanasobneho zahrejvani, strikanim vsema sajrajtama od brzdove kapaliny a petroleje na zacatku pres WDcko az po specialni preje na povolovani sroubu ke konci, ani poklepanavani ze vsech stran ktere se s pribivajicimi hodinami podobaly spise buseni, svuj boj jsem vzdal a kdyz jsem i dnes asi po desaty utrhl navarenou matku i od profika (zkousel jsem to i sam ale cocka vzdy nevydrezala) tak jsem uznal me ctrnactidenni snazeni za zcela zbytecne a jsem zvedavej co na to rekne ten chlapek v servisu- takto dopalo vyndavani sroubu- neuspech, vystridalo se u nas mnoho odborniku kteri radili mozne i nemozne :D, diky az rady vsem prizpivatelum do dikuse a za vsechny napady

Tak ti držím palce ať to nestojí moc peněz. Potom informuj jak to vše dopadlo.
David Houda
častý přispěvatel

Images: 10
Kraj: Středočeský
Typ XJ: XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1997

Příspěvekod Tommy XJ » 04.02.2008-23:05

tak to vrtani je az ta posledni moznost vzhledem k tomu ze si nemuzu upnout motor do stojanovy vrtacky a vrtat do toho s obyc vrtackou v ruce je jako jit na to krumpacem, jsem s rozumem usoudil ze to si delat doma nabudu, ono je taky pravda ze ma elektricka svarecka je ponekud silnejsi a ty cocky byly fakt pekne silny a pevny avsak pro toto by se hodilo neco jemnejsiho (muj komunisticky stroj ma stelovani vseho druhu uz v haji) proto sveruju praci odbornikovi, predem byla cena domluvena kolem 300KC pri nejsnadnejsim prubehu to je navarena matka a v tom pripade preju hodne stesti, v pripade odvrtani by musel motor dolu a cenu radsi znat dopredu nechci, uvazoval jsem o koupi nejakej bot ale o nich si ted muzu nechat leda tak zdat, uz jsem musel vynalozit dost investic (retezovka, oelje, filtr, maziva, cistidla, lestidla a vzhledem k mym brigadam za ktery jsem stejne koupil motorku :D mi toho uz moc nezbylo :D ) i pres tyhel problemy /zpusobeny vlastni blbosti si myslim ze ej Xj krasnej stroj a pokud to vyjde a nejak to skloubim se skolo uvidime se aspon an jeden den na srazu ;) preju stastny km a vice rozumu pri zimnim opatrovani
Tommy XJ
-

Příspěvekod MatějXJ » 05.02.2008-03:04

Tak zeťákovi se povedlo to samý, co Tomášovi(oni ty Tomášové jsou asi nešikové, protože zeť je taky Tom). Utrhl ho při dotahování na FZR 600 těsně u hlavy, takže nešel už ničím chytit. Navrtal jsem ho nedřív 1mm vrtáčkem (zlomil jsem jenom 3), potom 2 a nakonec 4,5mm. Když jsem začal našroubovávat vytahovák, tak jsem tomu moc nevěřil, ale pak se to odtrhlo a je venku. Tím chci říct, že všechno jde, když se chce :!: Akunrát teď nevím jak sundat ten zbytek šroubu z vytahováku :cry: .
MatějXJ
častý přispěvatel

Images: 113

Příspěvekod Anonymous » 05.02.2008-07:27

MatějXJ píše:Tím chci říct, že všechno jde, když se chce :!: Akunrát teď nevím jak sundat ten zbytek šroubu z vytahováku :cry: .

Ano všechno jde když se chce. Stačí utahovák upnout do svěráku a jsou dva způsoby, sykovkama zabrat proti, pokud by bylo tělo šroubu slabé, že se mačká, musí se vzít druhá možnost, pilník nebo malá rozbrška a zbytek šteftu po délce rozbrousit a uvolnit.

Se sykovkama nebo hasákem POZOR! Je tam obrácený závit u vytahováku, tedy povolovat zbytek šroubu doprava!!
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 10.02.2008-15:20

tak jsem dneska hodil masinu do servisu kvuli tomu utrzenymu sroubu, a asi po hodince mi ten chlap volal ze to nejde ven ze navaril asi 40 matek a ze motor musi sundat a vodvrtat to jestli to vubec pude atd atd ... :( :(:(
Tommy XJ
-

Příspěvekod Anonymous » 10.02.2008-17:48

Když jsem ti radil, abyses na to vykašlal a nechal navařit kousek závitu na starej šroub, tak jsi nevěřil.
Zrovna šroub, kterej skoro nic nedrží a teď místo ježdění budeš solit. :cry:
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 10.02.2008-19:40

treba tam kus navari- nevim, to at uzna on co je nejlepsi ;) ja si kazdopadne netroufnu navarovat tak tenkej steft blizko toho motoru- takove strelec zas nejsem
Tommy XJ
-

Příspěvekod Tommy XJ » 10.02.2008-21:49

nevim no... tak tohle mi rikal do telefonu mozna to byla nadsazka a chtel zduraznit to ze to proste nejde - jako serizeni ventilu a karburatoru k nemu davat nebudu nemyslim si ze je tak dobrej avsak zivi se tim no... ja fakt nevim zkusil jsem tenhle servis tak uvidime co s tim provede
Tommy XJ
-

Příspěvekod Anonymous » 10.02.2008-21:54

já vím, neber to nějak zásadově, třeba je dobrej, ale kdyby mi to řekl takto nebo sem se na něj díval, tak bych to asi vzdal.

Hele mám dotázek, ten šroub si utrhnul tak, že kdybys nasadil svod tak by nešla matka nasadit? Je to krátký?
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 10.02.2008-21:58

hmm vis co je taky blby mu tam motorku vozvest a kdyz mi ochotne vecer zavola jak to vypada a ze se oprava prodlou tak mu rict ze uz to nehci ze to dela blbe, no utrhlo se to zaroven s matkou jakoby v jedny rodine --- takze smula nehlede na tom ze pri kazdym navareny matce se nejakej dil ukousne i s tim takze ted je to cim dal tim kratsi ...:(
Tommy XJ
-

Příspěvekod Mira XJ » 15.02.2008-07:58

Já bych dal jinou zkušenost - lepší. Čím víc do hovna šťouráš,tím víc smrdí. Co jede,do toho se nešťourá. :D
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Anonymous » 15.02.2008-08:31

Miro, plně s Tebou souhlasím, taky bych se do toho nešťoural, ale bohužel už se stalo a dalo se už jen poradit s řešením toho h....... :lol: :lol:
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 15.02.2008-13:37

dovolim si nesouhlasit, paklize jste videli fotky z meho webu (tomasbenda.rajce.net) musi Vam byj jasne proc jsem ty svody sundal- kvuli naprostemu vyreznuti spoju (objimky) mezi tlumicem a svodama, stahovaci pasek byl na dva kusy, cele to bylo opraveno takto: omotana packa pro vysoky teploty, nejsem jeden z tech co by rekli ze je to dobre a jezdili do te doby dokad se to nerozpadne uplne nebo se neuobjevi dira a zacnou tudy unikat splodiny- nerad bych tohle resil v cevenci nebo srpnu v plne sezone, mam rad veci v poradku a podle toho se k tomu staram, to ze steft presknul byl nasledek me neumerne sily pri povolovani a pouziti ci nepouziti spravnych pripravku pro povolovani, palize VY jezdite na motorkach stylem zivot smrt ci jak bylo receno dokad to jezdi tak nestourat- jezdete si, zalozil jsem tema kde jsem chtel znat nazory pro vyndani a ne dikuze a tlachani o nicem, docela me zarazi na tomto webu jak se kazdy snazi byt chytrejsi a ma snahu zesmesnovat a napadat ostatni (viz diskuze spojkove lanko), steny tema jsem zalozil take na motorkarich.cz a tam jsem se teda dozvedel mnohem rychleji a strucne jak postupovat a co pouzivat, zde jsem si musel vyslechnout nejrive jak sjem nezkusenej, ze to nemam delat, ze jsem se do toho vubec sral a podobne,jako novacek na Xj foru jsem si myslel ze je to stranka s pohodovymi lidmi ktery se chtel pobavit a nekdy spolu vyrazej za sraz tam me o tuto iluzi nechtejte pripravit dekuji za pochopeni
Tommy XJ
-

Příspěvekod Anonymous » 15.02.2008-13:54

Tomáš Benda píše:.......kvuli naprostemu vyreznuti spoju (objimky) mezi tlumicem a svodama, stahovaci pasek byl na dva kusy, cele to bylo opraveno takto: omotana packa pro vysoky teploty,..............

Tome, omlouvám se, já netušil proč si to rozdělával. Myslel jsem jen, že chceš čistit svody. Takto samozřejmě chápu.
Ale snažil jsem se Ti spíš poradit co s tím dělat když už se to stalo.
Pokud jsem pomohl fajn, pokud sem se spletl, omlouvám se.
:wink:
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 15.02.2008-14:00

Tridacu tve nazory beru jako "pri smyslech", tobe i ostatnim kteri se snazili PORADIT dekuji, dnes vecer si jedu pro XJ a dopisu jak v servisu postupovali pokud to bdue nekoho zajimat- slysel jsem ze to neslo ani odvrtat proto se to muselo enjak frezovat- vice podrobnosti nevim, odhadovana cena je 1200Kc, poznaku za blbost se plati radsi dopisu sam pac vim ze by se toho nekdo rad zmocnil jak uz na tomto webu byva zvykem;)
Tommy XJ
-

Příspěvekod Tommy XJ » 15.02.2008-14:05

to cisteni svodu byla prace ktera se hodila kdyz uz budou ty svody dole, pokud by byla spoje v poradku a nic nezrezlyho vzal bych to jen hadrem a svody bych nechal primontovany, nejsem zas tak zatizenej na cistotu a radsi jezdim nez lestm
Tommy XJ
-

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek