motokombinéza - cordura

reference

motokombinéza - cordura

Příspěvekod Anonymous » 19.12.2007-18:23

Zdravím všechny.

Sháním na cestovní moto (yamaha xj 900) kombinézu a narazil jsem na docela zajímavou nabídku http://www.motokombinezy.cz/cordura.html Cena je 5850,- což mi přijde jako dobrá cena. Nemáte s touhle kombinézou někdo zkušenosti? Dík všem za příspěvky.
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 19.12.2007-23:02

Tohle ani nevypadá jako kombinéza...spíš komplet kalhot a delší bundy. Dřív vyráběl Psí-hubík textilní kombinézy, ale tuším, že už se na to vykašlali.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod MatějXJ » 20.12.2007-02:46

Vypadá to dobře a cenově perfektně
MatějXJ
častý přispěvatel

Images: 113

Příspěvekod lynx » 20.12.2007-07:40

Cenově podezřelé. Šetřil jsem takhle na bundě (Padana) a nadšení z ní už vyprchalo :( Oblečení by se nemělo ošidit. Jednak jde o bezpečnost (CE protektory jsou jenom nahrážka pro lepší pocit) a taky o pohodlí - ventilace ... .
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Jiri BN » 20.12.2007-12:18

Jiri BN
XJ štamgast

Images: 10

Příspěvekod Anonymous » 20.12.2007-13:22

Nemít CE protektory, mám pravý rameno pěkně na hadry.. Nevim, jak na tom sou s ostatníma typama a jestli jsou všechny CE stejný(asi ne) ale určitě svoji funkci plněj..
Anonymous

Re: motokombinéza - cordura

Příspěvekod Anonymous » 20.12.2007-16:08

Čaute,
jestli můžu doporučit, zapomeňte na tuto konkrétní kombinézu! Přesně tuhle jsem si coby úplný začátečník letos koupil-samozřejmě, kde vzít na oblečení když už samotná mašina stála dost kaček-a po 2 měsících už měl koženého Hubíka. Ta kombinéza je střihově udělaná na malé a široké lidi. V pase je to OK, ale rukávy a nohavice jsou neúměrně široké, protektory tím pádem nedrží na svém místě a navíc ty kolenní jsou našity tak blbě že při jízdě se vysunují nad kolena. Mám běžnou postavu 180 cm a 75 kg a normálně co jsem si zkoušel tak mi vždycky sedlo, ale toto ani náhodou. Jo a ještě podstatný detail. Kombi má nepromokavou membránu, ovšem při 20 stupních a víc vám pot teče vnitřkem až do bot.
Viděl jsem už několik skutečně padnoucích cordurkek, ovšem tahle fakt není ten případ. Takže, krato, doporučuju dospořit a pořídit něco o pár levelů lepšího-osobně vyzkoušeno:).
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 20.12.2007-20:35

Taky mám koženého hubíka, teda bunda je textil kůže, ale tady jim spíš jde o textil. Takových bitev textil kůže už tu bylo :lol: Možná když chceš levný textil zkus se podívat po obchodech Polo - Louis :wink:
Pozdrav z černé díry
http://www.bartus.eu

Sedím na stromu a nejsem dřevorubec :-)
Bartus
XJ štamgast

Images: 162
Kraj: Moravskoslezký
Typ XJ: Suzuki DL1000 BMW 1150 GSA
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod Anonymous » 21.12.2007-17:58

Zadarmo drahý. Už jen kvůli tomu mizernýmu popisu co k ní dali.
Jinak trošku víc ze široka. Pokud někdo tvrdí, že je to Cordura mělo by to být original Du Pont a číselný označení(nejběžnější D500). Cordura rozhodně neni voděodolná! Je pouze nepromokavá takže vevnitř nebude membrána ale jen sprostej kus igelitu takže se v tom budeš potit jak prase. Pokud to bude mít homologovaný CE protektory stejný jako měla moje lehká letní bunda od Eurocycles tak i na nový protektory pokud teda nechceš padat na kus karimatky s vyraženým CE.
Pokud chceš kvalitní textilní hadry za slušný peníze tak buď do zahraniční(Louis a spol) nebo bych zkusil http://www.volny.cz/modesport. V PSI donedávna textil moc neuměli jak je to dneska netušim.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 21.12.2007-17:59

Jo nepromokavá jsem myslel tu bundu :-)
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 21.12.2007-20:45

od toho modesportu jsem hledal marně ceny.
http://www.volny.cz/modesport/cz/bundy1.html
tady najdete vše i s popisy, ale bez cen. Sháněl jsem bundu a tak jsem se s nimi spojil, a v tuto chvíli na všechno probíhá akce 30-50% z ceny. Ty bundy vypadají dobře a jsou za suprové ceny. Ceník mám v PDF a mohu jej zaslat. Pokud bude miít někdo zájem.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 21.12.2007-20:51

Já asi nenecham dopustit na kůži...vim že v létě to asi nebude uplně ono.Nakoupil jsem bundu Nazran a kalhoty Louis v Brně v chopper shopu na Kolišti a můžu jen doporučit.Vešel jsem se do 7tis.Je to sice obchod pro chopper styl,ale maj tam toho dost i pro jiné motorkáře.
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 22.12.2007-00:46

K Cimě:
viewtopic.php?p=6337#6337

909 910
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 22.12.2007-01:38

Caligula: já jsem v kůži odjezdil jednu sezónu a nechtěl bych to ani zadarmo ,-) Je to o tom co od hadrů chceš. I těžký textilní hadry s membránou nechávám v létě doma a jezdim v lehoučký prodyšný letní výbavě.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 22.12.2007-14:57

Garfield píše:Caligula: já jsem v kůži odjezdil jednu sezónu a nechtěl bych to ani zadarmo ,-) Je to o tom co od hadrů chceš. I těžký textilní hadry s membránou nechávám v létě doma a jezdim v lehoučký prodyšný letní výbavě.

Kamarád jezdí Yamaha Fazer a textilu se zbavuje,tak nevim no.
Anonymous

Příspěvekod Bartus » 22.12.2007-15:04

Garfield píše:Caligula: já jsem v kůži odjezdil jednu sezónu a nechtěl bych to ani zadarmo ,-) Je to o tom co od hadrů chceš. I těžký textilní hadry s membránou nechávám v létě doma a jezdim v lehoučký prodyšný letní výbavě.

Pokud jezdíš jen kochačku tak možná, ale já na kůži nedám dopustit. Asi jsi neviděl moc pádů v textilu. Hadry na sračky, kdežto kůže se max podře. Já se jezdím občas projet i rychleji a na kůži nedám dopustit. Je to o pocitu většího bezpečí.
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod Bartus » 22.12.2007-15:07

Jo když už chcete něco relativně levného a textilního, tak tohle je odzkoušeno, koupila si to loni Pavlína a taky kamarád a jsou max spokojeni, hlavně ta cena. Obojí plně vybaveno chrániči.
Akce Louis :
gatě - http://www.louis.de/_2099a34b866ce587d6 ... nzeige=all
bunda - http://www.louis.de/_2099a34b866ce587d6 ... nzeige=all
Pozdrav z černé díry

Bartus
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 22.12.2007-15:08

Bartus píše:

Pokud jezdíš jen kochačku tak možná, ale já na kůži nedám dopustit. Asi jsi neviděl moc pádů v textilu. Hadry na sračky, kdežto kůže se max podře. Já se jezdím občas projet i rychleji a na kůži nedám dopustit. Je to o pocitu většího bezpečí.

Taky myslim že je kůže bezpečnější.Mimoto slečnám se více líbí chlap oděn od kůže :wink: ...mimoto moje slečna je taky komplet v koženém a je k sežrání určitě víc než v textilu. :P
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 22.12.2007-15:46

Bezpečnější je, ale oproti textilu nepraktická.
A nemyslím jen po stránce pohodlí, třeba kůže je pro složení do kufru objemná a když je mokrá hůř se suší...
Pro kratší vyjížďky je to zanedbatelné, ale když cestuješ na delší dobu tak jsou takové vlastnosti důležité (aspoň pro mě).
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 22.12.2007-16:43

Bartus: Viděl jsem pádů už celkem dost, aj jsem dost motorek po bouračkách odvezl včetně majitelů směrem nemocnice, byl jsem i na pár pohřbech kvůli bouračce....Kůže je samozřejmě o něco bezpečnější ale tak šíleně nepraktická až to bolí. Textil je po větším pádu většinou na výhoz ale účel splní celkem dobře. Stejně jako helmu je prostě po bouračce vyměníš a je to.
Jezdim na motorce denně, letos jsem si natočil něco kolem 17tis km, lidi co se rádi povozej "rychle" většinou dojedu max v druhý zatáčce a rozhodně bych si kožený hadry podruhý nekoupil. V dešti=porod nedá se to pořádně sušit a celkem brzo promokne, jeden vejlet v soli a člověk se může zcvoknout to pak vyčistit a pokud na motorce jezdíš například jako já denně do práce krz město tak při 30-40ti stupních při průjezdu kolonou jsou extrémně nebezpečný protože hrozí velmi rychle přehřáti a dehydratace.....
Jezdim pro sebe a je mi úplně fuk jestli se někomu na motorce líbim nebo nelíbim.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 22.12.2007-21:31

Asi je to skutečně věc názoru, chuti, zájmu, zkušenosti a obliby. Každý člověk je jiný a je to skutečně na každém, co preferuje.

Já mám textil raději z jednoho prostého důvodu. Jedu na cestu třeba na 3,4 nebo 5 dní. První den zmoknu a je rozhodnuto mezi textilem a kůží. A druhá věc v létě teplo. Jinak proti kůži nic nemám, ale asi bych si ji nikdy nekoupil. Mám nyní nové textily komplet a dá se říci i velmi dobře vybavené s chrániči i například výbavou kalhot i bundy. Při pádu si myslím taky, že spálená kůže je něco jiného na rozedřené tělo než roztrhaný textil.

Ale jak říkám, uznávám to i to. Co se týká vzhledu, v textilu jsem nikoho neviděl tak komicky zlomeného nebo divně chodícího jako v silné kůži třeba v kombinéze. Ale proti gustu..........
Anonymous

Příspěvekod MatějXJ » 22.12.2007-22:31

Tak jako skoro každý, jsem začínal s tím co skříň dá
Obrázek
po sezoně, jsem šel do kůže, protože mi bylo řečeno, že je pohodlnější, bezpečnější a pod.
Obrázek
V kůži jsem jezdil 3 sezony a byl jsem spokojenej. Póté jsem se nechal ukecat do textilu a musít konstatovat, že textil je praktičtější na cestování
Obrázek
Na sezonu 08 zůstanu při textilu a ještě dokoupíme tex.kalhoty, protože jsme fakt spokojený!
Podle mě, záleží na tom, co člověk požaduje od oblečení. Někdo propaguje kůži, někdo textil. Ať si každej vyzkouší co mu sedne a pak ať si vybere. Každé oblečení má své + i - a je to každýho věc k čemu se přikloní.
Je to můj názor a nechci to dál rozšiřovat.
MatějXJ
častý přispěvatel

Images: 113

Zpět na Kombinézy