sjeta predni guma

zkušenosti s pneu, ceny, tipy

sjeta predni guma

Příspěvekod Anonymous » 06.06.2005-12:44

Zdravim,
nemate nekdo zkusenost s kmitanim riditek v urcite rychlosti 60-80 km/h a pri pusteni riditek s tahnutim k jedne strane, mohlo by to byt zpusobeno sjetou predni gumou?, pravdou je ze pri pohledu z boku jsou na ni patrne urcite hrboly zpusobene zrejme brzdenim a starim, vzorek je jeste v norme, nepomohlo by vyvazeni kola?
diky
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 06.06.2005-12:53

No právě to mám namysli v tématu -Přední pneu-. Prý to je tím, že se blbě sjede pneu. MiraXJ píše, že tam má Dunlop ARROWMAX GT501 a je to v pohodě. Já tam mám Heidenau a když byla nová tak to nedělala.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 06.06.2005-13:15

Mám Pirelli sport demon a na bocích mám schody jak na pyramidu...uprostřed ok
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.06.2005-20:22

Kmitání mě začlo po koupi motorky z bazaru a to měla Dunlop. Dal jsem z fin. důvodů Heidenau a byl pokoj , ale jen na chvilku. Po cca 4000 km ten problém znova.Zatím jsem se dozvěděl že závada bude asi ve vidlici .Protože mám Heidenau pravděpodobně zkusím ještě jednu gumu a pak půjdu do vidlí.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.06.2005-21:57

Pokud je guma nová a dobře vyvážený kolo, tak by při puštění řídítek mělo být vše ok. Kmitání může způsobovat ojetá guma, nevyvážené kolo, volný krk řízení, vůle ve vidlicích-nebo jinak snížená funkčnost vidlic, vůle ložiska v kole. To táhnutí ke straně je divné...bych řek, že to bylo nějáké buchlé...asi

Jinak musím podotknout, že kmitání řízení je problém většiny motocyklů nejen XJ.
Anonymous

sjeta predni guma

Příspěvekod Anonymous » 07.06.2005-06:48

ja myslim ze to buchly nejak moc nebylo, jelikoz to nema padaky tak by to bylo patrny napr. na motoru, pravdou je ze je trochu macklej pravy vyfuk, vadlice jsou take ok nechal jsem menit gufera, doufam ze to tahnuti doprava ma souvislost s tim sjetym prednim kolem, ram nevypada ze by byl hnutej, ale chytrejsi budu az vymenim pneu
kdyby jste nekdo mel podobnou zkusenost s tim tahnutim k jedne strane a pomohla vymena pneu tak napiste
diky
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 07.06.2005-07:45

Co šponováky na zadním kole? Jsou nastavený oba stejně? :?:
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Anonymous » 07.06.2005-08:48

ty šponováky to je pravda, taky na ne mrknu, ale myslim ze spatne vyvazeny kolo by mohlo taky to tahnuti zpusobovat, uvidim az to vyvazim nebo pripadne vymenim novou pneu
Anonymous

Predni guma kmitani

Příspěvekod Anonymous » 07.06.2005-13:04

Me to dela od zacatku. Nova guma ok, ale casem se proste oskace a pak to jede. Podle me to delaji mekky predni vidle. Ja ji nemam nikdy bouranou, olej ve vidlich menenej a stejne. Zhorsuje se to s posunutim teziste dozadu - ledvinak, kufry. Jel jsem na xj s tlumicem rizeni a tam to bylo ok. Parada! Jo a Michelinky k tomu byly blahe pameti min nachylny, ale ja jezdim furt Dunlopy...
Anonymous

Re: sjeta predni guma

Příspěvekod Anonymous » 08.06.2005-08:46

Je to tou gumou mě to dělalo přesně to samý a taky sem měl na pneu "piramidky"Teď chci na obě kola obout Arrowmax, zatím ji každej jen chválí.
Anonymous

Zpět na Gumy