Cesta na 2.XJ Sraz

Co kdo neustál?

Cesta na 2.XJ Sraz

Příspěvekod Ales » 20.09.2005-12:05

Zdravím všechny,
při cestě na XJ sraz jsem v Opavě na Krnovské ulici pomalu (jsem celkem opatrný jezdec) předjížděl kolonu stojících plechovek. Mezerou mezi stojícími auy se mi vynořil bok celého favorita - okamžik... Stačil jsem se akorát natlačit na pravou stranu, takže jsem trefil zadek a bok
té posrané plechovky, ale salto jsem už dokončil ve vzniklé mezeře na asfalt. Měl jsem na sobě ruksak s nemoky, takže veškerou energii dopadu jsem schytal na konec zad a začátek prdele. Ihned jsem se postavil, ale bolest pekelná. V autě, před kterým jsem dokončil svůj akrobatický výkon byli výborní lidé. Paní mi doporučila zaujmout horizontální polohu, pro případ štíplého obratle, ať si nepřeruším míchu a vůbec byli s manželem super. Idiot (tak k 60-ti rokům) z favoše nasraně stál opodál. |Děkuji i Ivošovi s Fazerem, který na místě zastavil, a snažil se mi vyřešit odvoz motky do Ostravy. Naštěstí je páteř O.K., ale stejně jsem nebyl schopen pohybu do té míry, že jsem první dny čůral pouze do bažanta. V pondělí mě přišel navštívit viník nehody. Povídal, že se radil s advokátem (který ho evidentně přiměl, aby zjistil co se mnou je) a že by se chtěl nějak (nic konkrétního neřekl) dohodnout.
Na motku jsem se cestou z nemocnice byl podívat na vrakáči, a vypadá poměrně dobře : poškrábaná levá vidle, ohnutá nevypadá
levý padák zachytil hodně energie - je vlačený
cca2cm za víko motoru, víko je tím pádem taky trochu
poškrábané
kapota poškrábaná z obou stran, různě opadaný lak
plast mezi budíky a kapotou prasklý na obou stranách
promáčký a poškrábaný pravý lauf
(asi jsem se otřel i o auto výše popsaných sympatáků)
kosmetická škrábance na nádrži

Protokol o nehodě zatím nemám, policajt slíbil návštěvu v nemocnici,
ale nějak mu to zřejmě nevyšlo.
Pokud máte někdo zkušenosti s řešením následků nehody, uvítám dobré rady. Např. - motka je z roku 96 - musí jít do značkového servisu?
V případě, že do značkového servisu půjde - nebude mi pojišťovna i z titulu zákoného pojištění účtovat rozdíl mezi novými náhradními díly a amortizací jako zhodnocení vozidla? atd.
Ales
občasný přispěvatel

Příspěvekod OTIS » 20.09.2005-12:18

Něco se diskotuvalo na Motorkářích, zkus to tam - chodí ta víc lidí.
Je to průser, ale hlavně že si v pořádku. Abych se přiznal, byl sem na srazu na tebe trochu naštavný, žes nepřijel a ani ses neozval. Ale toto to vysvětluje.
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Drobeček » 20.09.2005-14:34

Nazdar chlape HLAVNĚ ŽE TY JSI OK !!! :D Motorka se opraví !!!
Pokud to není tvoje vina tak by pojišťovna měla hradit PLNOU CENU OPRAVY z poviného ručení viníka nehody. Dej to potom klidně do značkového servisu a nech si VŠE I JEN LEHCE POŠKRÁBANÉ VYMĚNIT !!!
Máš na to nárok. Zjisti u jaké pojišťovny je viník pojištěn a nech si to potvrdit co ti proplatí.
Drobeček
XJ štamgast

Images: 93
Kraj: Praha
Typ XJ: XJ 900F
Rok výroby XJ: 1984

Příspěvekod sjirka » 20.09.2005-15:00

Jak píše Drobeček - Hlavně, že se ti nic vážnýho nestalo. Motorka se opraví a navíc z povinnýho ručení toho dědka.
Hlavně se dej brzo dokupy.
sjirka
XJ štamgast

Images: 79

Příspěvekod Pavel » 20.09.2005-18:31

Nazdar chlape,taky sem tě marně vyhlížel na srazu a jak už je tu psáno hlavně že máš kosti celé.Jinak kemp Hovězí je docela fajn,spali sme v něm na tý naší dovolené cestou na Slovensko.
Pavel
občasný přispěvatel

Kraj: Vysočina
Typ XJ: bmw 1150 rt
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod TOMMZ » 23.09.2005-08:15

Já s tim zkušenosti nemám, ale když se dá mašina do značkovýho servisu, tak musíš mít dost peněz na opravu, protože z pojišťovny vylezou prachy možná i za půl roku....nebo se pletu??
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Ales » 23.09.2005-11:52

To taky nevím. :smt017 . Idiot je pojištěný u České pojišťovny, takže
dle reklamy bych prachy tutově měl dostat, a to rychle :lol: .
Problém bude spíše v soudním sporu, který mě bude čekat. Idiot :shock: si vzal advokáta a bude kopat. O likvidaci se dozvím víc příští týden od likvidátora, který si mého mazlíka bude fotit.
Jinak policajt mě vyvedl z omylu o mém saltu. Domníval jsem se, že jsem
udělal salto do volného prostoru. Podle svědků jsem hodil salto přes střechu favorita a pak jsem dopadl na asfalt.
Ales
občasný přispěvatel

Příspěvekod Ales » 07.10.2005-12:33

Tak moto se mi už opravuje, tato sezóna je pro mě ale už v háji.
Mám dotaz na ty, co si ještě pamatují platnou vyhlášku. (řidičák jsem
dělal před 23 lety, takže si některé nepostatné detaily už dávno nepamatuji :smt017 a kdoví, co se oproti minulému tisíciletí změnilo :roll: )
Může se objíždět kolona stojících vozidel na dostatečně široké cestě
ve svém jízdním pruhu i v případě, že jsou značky upozorňující na železniční přejezd ve vzdálenosti 240 a 180 m ? Na 180 m před přejezdem byla křižovatka, s odbočkou do prava, odkud se mi vynořil z mezery bez rozhlédnutí už popisovaný favorit.
Ales
občasný přispěvatel

Příspěvekod Ales » 07.10.2005-13:26

Ještě jedna, možná relevantní skutečnost - na signalizaci přejezdu blikalo bílé světlo.
Ales
občasný přispěvatel

Příspěvekod sjirka » 07.10.2005-19:20

Pokud si pamatuju, tak akorát nesmíš předjíždět na železničním přejezdu. A proč bys nemohl předjíždět kolonu? Nikde není zakázáno předjíždět libovolně dlouhou kolonu, pokud je kde... A to že jsi jel ve stejném pruhu je jedno. Já si myslím, že pokud je to tak jak jsi to popsal, tak ses nedopustil ničeho zakázaného a chyba je na dědkolvi. Důležitý ovšem bude, co řeknou policajti. Pokud určí, že chyba byla na jeho straně, tak mu žádný souzení nepomůže.
A pokud jde o to, jak si psal se soudním sporem - zavinění řeší švestky a ne soud. A těžko by soud určil jiného viníka... Takže v klidu.

A jinak už jsi 100% v pořádku?

BTW: Vypadá to, že zelený Diversiony 6S jsou na zami nejvíc :lol:
sjirka
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 08.10.2005-13:19

Hele nestraš jo :smt087
Anonymous

Příspěvekod TOMMZ » 11.10.2005-07:57

Tak viník se určuje podle mnohých okolností u soudu :? O předjíždění v blízkosti přejezdu toho moc nevím, ale pokud bychom vynechali ten přejezd, tak když jedeš po hlavní přes křižovatku, můžeš předjíždět. Předjíždění kolony bych zaměnil za výraz objíždění překážky(stojící vozidla).
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod sjirka » 11.10.2005-18:07

Tom má pravdu, předsedo :lol:
sjirka
XJ štamgast

Příspěvekod Ales » 16.10.2005-13:48

Zdravím všechny a díky za reakce (dostal jsem se pořádně k opovědím se zpožděním - po pracovní neschopnosti jsem měl dost málo času).
Tu pěknou formulaci o objíždění stojících překážek mám i ve své výpovědi - policajtovi to také připadalo vhodnější :smt024 .
Co se týká zákonné pojistky - pojišťovák ohodnotil cenu mojí motky z r.96 na 70-80 tis. - do značkového servisu jsem to dát nemohl, protože
bych prodělal kalhoty - bohužel předpoklad o zhodnocení vozidla je pravdivý :evil: .

To SJirka : zelenou barvu kvůli jedné špatné sezóně zatím měnit nebudu,
v případě dalších pádů přejdu na cestářskou oranžovou s
několika výstražnými majáčky :smt036
Ales
občasný přispěvatel

Příspěvekod sjirka » 17.10.2005-17:31

Tak já už bych v tom případě měl být celej oranžovej a majáčky mít úplně všude.¨

Jinak už zas jezdím, akorát ve čtvrtek a sobotu končila moje projížďka asi tak 80-100 kilákama v noci - takže zima jak sviňa - jsem nachcípanej... Ale jezdím jak posranej - budu se muset zase trochu rozjezdit... :oops:
sjirka
XJ štamgast

Příspěvekod TOMMZ » 18.10.2005-10:25

Už se těšim až tě uvidím na okruhu :wink:
TOMMZ
Site Admin

Zpět na Pády + kolizní situace