Tak já se taky přidám se svojí troškou do mlýna. Z těch mnoha situací, co jsem viděl na silnicích (doporučuju silnici č. 35 z Olomouce do Hradce Králové) zmíním tyto:
Dobrý zážitek je, když vás začně AUTO objíždět ZPRAVA. To se mi stalo nedávno. Je pravda, že jsem tu fábku předtím předjel (ale nezdálo se mi, že nějak nebezpečně/bezohledně), ale tímhle mě dostal. Dojížděl jsme ke kruháči, auta se řadila, no a já poslušně popojížděl s davem. Přilétla ze zadu ona fábka a "boreček" začal dotírat. To víte, služební auto (nějaké plastové okna či co

), nemá asi moc co ztratit - krize, nekrize. Když jsem asi dvakrát popojel, najedou se objevil po mé pravici. Kouknu do prava - no za volantem borec největší. Tak jsem si vyřadil, nad obě nohy dolů a čekal, až se kolona pohne. Koukám na něj, kolona se rozjíždí, kroutím hlavou. Myslím, že to pochopili všichni kolem. Tak jsem počkal, až si popojede a poslušně jsem se zařadil za něj. Já už vážně nevím...
Druhý zážitek nedávno z dálnice. Svištím si to těch 130-140 kmph a předjížím pravý pruh. V dálce před sebou vídím dvě auta. První A6tka v kombálu a za ním nějaká postarší Fordka též kombík. A6 sice letěla min. 140 kmph, ale jela vyrovnanou, pohodou jízdou - prostě jen rychleji. No ale co dělala ta fordka, to jste neviděli - objížděl kolem ní, jako když kolem vás běhá štěně

Když asi dvakrát přejel mezi pruhy způsobem "myška", zbystřil jsem a říkám si uber a drž se vpravo, tohle bude ještě zajímavý - no a vcelku i jo, A6 si pelášila dál svou vyrovnanou jízdou, když tu mě předjela rozjetá oktáva, a zrovna tak, že se strefila té fordce do najíždění další "myšky" - páni, to byl skok, jak se fordce zahryzly desky do předních kotoučů

, zadek se mu zvedl, no čekal jsem kdy půjde do smyku. Naštěstí se tak nestalo, ale bylo vidět, že se uklidnil, když jsem ho předjížděl už jel 100 kmph. Já už vážně nevím...
Přeju všem hodně šťastných kilometrů!