Závodníci v plechovkách

Fórum o různých stylech jízdy a technice průjezdu zatáčkou, zácpou, nebezpečnou situací, atd..

Závodníci v plechovkách

Příspěvekod Anonymous » 12.06.2006-10:34

Taky se vám stává, že se občas za vás pověsí nějaká plechovka a snaží se asi s váma závodit, nebo co? Mě se to stalo zas včera v takových serpentýnách, kde sem si to chtěl vychutnat trochu sportovnějc a najednou slyšim za sebou hvízdání gum a nějaký auto za mnou a pořád se mě chtěl držet..za každou cenu asi..bál sem se ho i pustit před sebe, nebylo ani pořádně kde. Nakonec sem se ho zbavil na jedný skoro rovince. Ale fakt takový lidi nechápu.. :x Za poslední tejden se mi to stalo dvakrát, asi to svědčí o kultuře chování na našich silnicích všeobecně..grr.. Stává se vám to taky?
Anonymous

Příspěvekod OTIS » 12.06.2006-11:04

Jo stává, zejména mladí smardi, kteří na staré popelnici udělají "tunning z Lidla" a myslí si že mají dělo. Jednou jsem je nechal předjet a mrskli po mě flašu od piva :?
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 12.06.2006-11:05

No vyskytnou se tací, kteří se snaží......

Posledně jsem se mírumilovně vracel od Benzinpumpy, dojel jsem 2 škůdky a relaxoval za nima..... Po chvíli nás dohonil nějaký lávboj (soudě podle nagelované hlavy a i přes přilbu slišitelného tuc tuc rytmu, co se řinul z jeho hnijícího mercedesu) :D :D . a předjel nás na nejnebezpečnějším místě, co šlo (u nás na Valašsku sů tie cesty take spletite..... :D ) Tak jsem se nasral (ne kvuli sobě, k čemu se honit s takovýma pakama, ale kvůli těm dvěma vyhrůzeným dědům ve škodovkách), dojel jsem ho po 2 kilometrech a dobrzdil vedle něho před vlakovým přejezdem (pro umocnění pocitu jsem rukou simuloval zívnutí........)....

Lávboj vyrazil vpřed jak kamikadze, blížili jsme se do obydlené zóny, tak jsem ho nechal....... Strašně bych mu přál, aby ta jeho popelnice měla ruce, protože by mu nejspíš vyliskala.......

Je to tady jak střelnice...... "Máš motorku, tak jsi podle některých automaticky magor...., jezdíš autem, tak můžeš chlastat, nedávat přednost, atd. atd..., jeden metr na všechny tady bohužel není..." Snad to všichni ve zdraví přežijeme......
Mějte se.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 12.06.2006-12:10

Popelnicím jde o to, že mají dobrej pocit z toho, že předjedou motorku. U nás je to takhle hlavně na Bludovském kopci. Jsou tam pěkné zatáčky, ale jsou na něm podélné zalepené spáry. Na motorce se nedá jet rychle a klouže to. Tak tady si zlepšují své ego. Jeden můj kamarád dělá to samá ikdyž mu to při každé příležitosti vyčítám. V první řadě je to pro nás na motorce nebezpečné když nás ohrožují a zadruhé když už teda chtějí závodit ať si najdou místo kde je to vyrovnané. Na to mi kamarád říká, že na rovince je to jasný, že mu ujedeme. Jsou to magoři.
Anonymous

Příspěvekod lynx » 12.06.2006-13:23

V sobotu dopoledne jsem jel do Nového Strašecí (z Mělníka). Po příjezdu jsem si pochvaloval jaká to byla parádní cesta - cestou tam mě chtěli sestřelit jen dva plechovkáři a zpátky ani jeden. To jsem jel ovšem v poledne, tak si magoři nacpávali panděra. Proto se taky vyhýbám dálnici jak můžu. Člověk si tam v klídku ve 120 - 130 předjíždí kamion a pro otuněný blbečky je to znamení k předjetí obou. Nebo znám maníka co se baví tím, že v okamžiku co vídí jak motorka začíná předjíždět dá blinkr doleva. "Ha, ha to jste měli vidět jak lítal při tom brždění" No tak ten má slíbenou přesdržku, jak se jen dovím, že to zase udělal.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 12.06.2006-14:07

Jo no. Je to určitej typ lidí..
Ale celkově proti "plechovkářům" nic nemám, kromě těch dvou úletů
minulej tejden se mi i stalo, že mi jeden dal znamení blinkrem, ať ho předjedu, když jinak dlouho nebylo kde..a to sem mu nijak nedejchal na záda..jen tý ohleduplosti je tak nějak míň no, natož přijmout závod s nějakým namachrovaným blbečkem-prostě to jeho chování nechápu.
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 13.06.2006-09:48

Kildně přibrzdím ( i zastavím) a pustím ho. Ale musím říct,že co jsem měl XJčko, tak těchto "závodníků" nebylo moc, ale byli. Dnes co mám litříka, tak problém moc nemám. Prostě ta dynamika je trošku někde jinde. V zatáčkách jsem rychlejší při výjezdu a na rovinkách a dálnicích stačí jen podržet plyn. Taky je druhá věc, že pokud mě předjede auto ,tak mě to zas tak moc neva - nejsem žádnej závodník. Na XJčku jsem měl problém s každým slušnějším TDI. Vím - mám ho doma. :lol: Prostě když chtěl, tak mě měl. Jak na maximálku, tak v zatáčkách. Na zrychlení 0-100 samozřejmě ne,ale nepříjemné to je.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Anonymous » 02.08.2006-06:23

Asi najhoršie sú tuningované škodovice (hlavne 105,125,120). Tam autu chýba silnejší motor a šofér aby dokázal že je frajer musí zakonite začať robiť bordel. Osobne sa nikdy s plechovkami nepretekám, lebo xj 900 nieje zrovna na preteky.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 20.10.2007-11:40

Dalnice je fakt vopuz... Ale je pravda, ze nejhorsi jsou pseudo-tuningari" predni nahon, obrovske kridlo vzadu, cimz odlehcuje predek a straci prilnavost hnane napravy, bez poradneho narazniku ve predu, ktery by to naopak tlacil dolu, ksiltovka bna vypatlane kedlubne, kvuli "hudbe" neslysi motor ale jinak je kral silnic a reditel vesmiru... Meli by si skusit ten neprijemny pocit, kdyz se Ti nekdo lepi na prdel a Ty nemas moznost ho pustit, nebo nechat za sebou.
Od ty doby to jezdim na motorce, tak kluky na masine radsi poustim, kdyz jedu ve svy "plechovce" (110 koni v dieslu 1.9TDi)... Tedy pokud je stihnu zaregistrovat... :wink:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 11.09.2008-08:15

Zdravim je to hnus na naších silnicích. Občas mám pocit jako by jsme tu byli jako lovná zvěř já mám zatím teda jako začátečnik skušenosti takové. Jednou mě málem přimáčkl kamion na svodila (nepodjížděl jsem on byl v levím pruhu ja v pravym)jsem se zrovna zařazoval už jsem byl na halvní asi mě přehlídl. Pak sw na mě talčila audina což bylo dost nepříjemné a druhá mí zas nedala přednost naštěstí jsem vše vždy ustál
Anonymous

Příspěvekod lynx » 11.09.2008-08:36

To víš život je boj :D . Musíš jet tak, aby na tebe nikdo nestačil udělat žádný podraz. A myslet i za ty co nevidíš. Zase je potřeba se na to dívat z té lepší stránky. Když budeš jezdit dostatečně dlouho, tak ti nehrozí potupné dožívání v domově důchodců ani stařecké choroby :lol: Chlap má umřít v botách, nejlíp v motorkářskejch :smt023 :P :lol:
lynx
XJ štamgast

neviditelnost

Příspěvekod kodl » 11.09.2008-11:00

motorka 240kg a já cca 120kg -neviditelná věc. jel sem cca 1 km za paní v oktávii, všelijak sem se jí ukazoval, aby o mě věděla. pak sem ji začal předjíždět a ona začla za chvilku taky - když mě uviděla tak se tvářila jako by viděla mimozemskou bytost
kodl
XJ štamgast

Images: 7

Příspěvekod vilta » 11.09.2008-11:48

Proto bude asi nejlepší v takovéto situaci na ni zatroubit ještě před předjižděním a potom jet. Mám pocit, že v Itálii to takto funguje i u aut.
(tu su skoro furt)
vilta
častý přispěvatel

Images: 23

Příspěvekod Anonymous » 28.03.2009-20:46

Já s motorkou letos začínám, v loni sem si na podzim přivez domu XJ 600 S Diversion(moje první moto), co se týče mě jako řidiče "plechovky" tak jsem se vždycky snažil udělat motorkářům místo a obdivoval sem ty krásný mašinky. Letos už sem se párkrát svez a jednou se mi lepila A4 na zadek až moc, když sem zpomalil s tím že ho nechám předjet (asi na 50) tak mě stejně nepředjel ikdyž to bylo přehledný místo a nic nejelo, prostě se měl držel jak vocas asi 8 Km.... asi se mu ta moje mašinka líbila a chtěl se kochat :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 16.05.2009-11:38

Tak já se taky přidám se svojí troškou do mlýna. Z těch mnoha situací, co jsem viděl na silnicích (doporučuju silnici č. 35 z Olomouce do Hradce Králové) zmíním tyto:

Dobrý zážitek je, když vás začně AUTO objíždět ZPRAVA. To se mi stalo nedávno. Je pravda, že jsem tu fábku předtím předjel (ale nezdálo se mi, že nějak nebezpečně/bezohledně), ale tímhle mě dostal. Dojížděl jsme ke kruháči, auta se řadila, no a já poslušně popojížděl s davem. Přilétla ze zadu ona fábka a "boreček" začal dotírat. To víte, služební auto (nějaké plastové okna či co :wink: ), nemá asi moc co ztratit - krize, nekrize. Když jsem asi dvakrát popojel, najedou se objevil po mé pravici. Kouknu do prava - no za volantem borec největší. Tak jsem si vyřadil, nad obě nohy dolů a čekal, až se kolona pohne. Koukám na něj, kolona se rozjíždí, kroutím hlavou. Myslím, že to pochopili všichni kolem. Tak jsem počkal, až si popojede a poslušně jsem se zařadil za něj. Já už vážně nevím...

Druhý zážitek nedávno z dálnice. Svištím si to těch 130-140 kmph a předjížím pravý pruh. V dálce před sebou vídím dvě auta. První A6tka v kombálu a za ním nějaká postarší Fordka též kombík. A6 sice letěla min. 140 kmph, ale jela vyrovnanou, pohodou jízdou - prostě jen rychleji. No ale co dělala ta fordka, to jste neviděli - objížděl kolem ní, jako když kolem vás běhá štěně :) Když asi dvakrát přejel mezi pruhy způsobem "myška", zbystřil jsem a říkám si uber a drž se vpravo, tohle bude ještě zajímavý - no a vcelku i jo, A6 si pelášila dál svou vyrovnanou jízdou, když tu mě předjela rozjetá oktáva, a zrovna tak, že se strefila té fordce do najíždění další "myšky" - páni, to byl skok, jak se fordce zahryzly desky do předních kotoučů :D, zadek se mu zvedl, no čekal jsem kdy půjde do smyku. Naštěstí se tak nestalo, ale bylo vidět, že se uklidnil, když jsem ho předjížděl už jel 100 kmph. Já už vážně nevím...

Přeju všem hodně šťastných kilometrů! :smt023
Anonymous

Příspěvekod Racek » 16.05.2009-20:42

Kane píše:Svištím si to těch 130-140 kmph ...letěla min. 140 kmph... když jsem ho předjížděl už jel 100 kmph.

Tak , teď sem z toho jalovej , máš tachometr v mílích nebo v kilometrech , a nebo je to novej spůsob měření ,,kilometromíle,, :lol: ...né nic ve zlím , jen se v tom nevyznam :wink:
Racek
častý přispěvatel

Images: 1

Příspěvekod Anonymous » 16.05.2009-21:43

já tomu rozumim celkem dobře. Je to něco mezi 100km a 100mph :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 16.05.2009-21:43

Racek píše: nebo je to novej spůsob měření ,,kilometromíle,, :lol:
je to mysleno jako "km per hour" dle júesej mluvy :-P
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 17.05.2009-19:30

Racek píše:,,kilometromíle,,

...to je dobrý :lol: fakt dobrý :smt023

Ale je to opravdu myšleno tak, jak to vysvětluje i Jindra, tedy KMPerHour. :smt047

Vysvětlení je nasnadě - píšu všemi deseti a tohle mi proti km/h ušetří jeden stisk klávesy Shift.
Anonymous

Příspěvekod lynx » 18.05.2009-07:43

Kane: pokud jezdíš popisovaným stylem, nediv se, že tě předjíždějí z prava. A i auto jedoucí 140 km/h může překážet i zdržovat - podle toho co píšeš ten řidič A6 normálně bezohledně překážel ostatním. Míň čti dopravní předpisy a raději se snaž vnímat dopravu kolem sebe :P :lol: :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 18.05.2009-12:49

TO linx:
:) no evidentně tě zmátlo, že jsem uvedl rychlosti plus mínus v číslech. Chtěl jsem tím nastínit, že tehdy bylo na dálnici relativně pohodové tempo, prostě kolem těch 130 kmph a jediný, kdo tam dělal dusno byl řidič té fordky. Je rozdíl předjíždění a předjíždění a pokud vidím, že jede tak jak jede, tak minimálně zbystřím a určitě nepoletím mezi ně, notabene ještě když tam pak vlétla ta okváva. Raději si chvíli počkám, až si tam kluci přeměří koule a pak se rozhodnu jestli je předjedu.

Hm, jestli tohle není "vnímání dopravy kolem sebe", tak pak už nevím co. :roll:

No a k tomu předjíždění/dojíždění zprava snad ani nemám co dodat. Tak já ho normálně předjedu a ublížený blbeček mě dojede v koloně u kruháče a začne si honit svoje mindráky, ale já mám blbý styl jízdy? Ty něco kouříš? :smt033 :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 18.05.2009-13:05

to lynx: člověče, okolo Tebe rostou experti jako houby po dešti. :D
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 18.05.2009-15:28

svý k svému??? :oops: :smt008 :aiwebs_011 :aiwebs_011
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 19.05.2009-07:42

:lol:
Anonymous

Příspěvekod lynx » 19.05.2009-08:03

Kane: pokud tě plechovka dojede v koloně máš mimořádně blbý styl jízdy :lol: Co jsi od něj asi čekal? Zastavíš v koloně, místo aby jsi jel dopředu - první blbost. V koloně zastavíš vlevo - druhá a dvojnásobná blbost. Ještě se divíš a kroutíš hlavou - třetí blbost a ještě drzost (ten řidič byl na tebe ještě slušnej, já bych tě vyfuckoval :lol: ) Ovšem máš plus, protože jsi, jak píšeš, "poslušně popojížděl s davem" a určitě také přísně podle dopravních předpisů. Bohužel to plus je malé a bezvýznamné a ještě jenom u policie ČR. Takže je to vlastně ta největší blbost :lol: :lol: .

P.S.: Obecně vzato, lidi co poslušně popojíždějí s davem se nemají co rozčilovat - stádo nereptá, stádo se poslušně sune tam, kam je honáci nasměrují :P :smt077 :smt098 :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 19.05.2009-20:01

TO lynx:
:lol: chlape, ty mě vážně bavíš... Neříkají ti náhodou dogmatik?

Kde jsi zase vzal, že jsem zastavil vlevo? Zastavil jsem normálně za autem a ten ňouma v autě za mnou si prostě vybočil doprava. A kam bych měl předjíždět, když do protisměru to byl jeden X-tunový kamion za druhým?
Jel jsi vůbec někdy v poslední době po silnici 35, třeba úsek z Hradce do Mohelnice? Konkrétně někdy v pátek po obědě?

Ale nech to být, jako ke staršímu a jistě zkušenějšímu "motorkáři" k tobě mám jakous takous úctu. Takže to neřeš, prostě máme každej jiný pohled na věc.
O tom se dá ale diskutovat i kapku věcněji. Nevím, proč z toho děláš pomalu něco osobního :smt110

Hold, každej se s takovými schopnostmi nerodí jako ty :smt039 :lol:
Ale jinak do smrti dobrý :smt030
Anonymous

Zpět na Technika jízdy