XJ 600 pro holku?

Fórum o různých stylech jízdy a technice průjezdu zatáčkou, zácpou, nebezpečnou situací, atd..

Příspěvekod TOMMZ » 08.03.2008-10:35

Mě by tedy u MZ(dvoutaktní) už vadilo to stáří. Přeci jen 20let je 20let. I když možná se sem dostala nějaká výroba z 90let z Turecka(tušim), ale neviděl jsem.
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod Anonymous » 08.03.2008-10:52

Tak tyhle rady už se mi moc nelíběj... Ono je sice fajn projít přes plejádu motorek s postupně větším výkonem, ale když už ti je 21, je podle mě blbost kupovat si MZ nebo nějakou 125... Nevim, to je můj názor. Stejně tak jako to, že to už je věk na to, aby měl člověk rozum a byl schopnej bez následků sednot skoro na cokoliv. Opakuju návrh na některou lehčí pětistovku, er-5 nebo gpz, to je ideál. Ale je to čistě z důvodu váhy, protože XJ je fakt tíha. Jinak sem přesvědčenej o tom, že kdyby mně před rokem někdo dal místo XJ třeba Hayabusu, jezdil byc hi teď. Měl bych prostě takovj respekt a plynem bych nekroutil, ale lechtal ho, aspoň ze začátku. Sem přesvědčenej, že rozumnej jedinec s minimem zkušeností je schopnej se naučit na čemkoliv, ikdyby si to měl nejdřív zkoušet někde na parkovišti...
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 08.03.2008-11:53

Nebojte, já na tom nechci nijak divočit, je jasné, že respekt mám a jaký...a antitalent taky nejsem. Ok, XJ bude asi fakt moc těžké, přítel má FZS1000 a s tím z místa vůbec nepohnu :oops: Ta Káwa bude v autoškole, tak o ní budu uvažovat a uvidím jak mi bude sedět. Určitě je hezčí než GS a CB. Jo a peníze do toho cca 60-max.70tis. Ale nic extra starého nechci...Dík za rady, teď je mi jasné, že to musí být lehké a musím dosáhnout na zem (stejně budu určitě muset nechat předělávat sedlo). Achjo, ono je to fakt těžký výběr... A vyzkoušet všechny a pak vybrat by bylo super, ale není kde, motorky a baby se přece nepůjčují ne? :)
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 08.03.2008-13:54

Tak pokud nepohneš s FZS 1000,tak XJ je váhově velmi podobný. Mám taky FZS 1000. Takže jednoznačně ER5 ( ale zkus mrknout po té GPZ,přece jen je to polokapota. Velokostně je to stejné. Možná GPZ je i menší.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod felika » 09.03.2008-13:02

Neďaleko od nás, v Banskej Štiavnici, majú v autoškole práve XJ 600. Tam majú teda asi trochu ťažšie na cvičisku :)
felika
občasný přispěvatel

Images: 232
Kraj: Banskobystrický
Typ XJ: 900 S Diversion
Rok výroby XJ: 2002

Příspěvekod Anonymous » 09.03.2008-13:08

Tak já taky s trochou do mlýna. ségra je přibližně stejně těžká, jen o trochu větší a Divi nejen že nedá na hlavní stojan ani omylem (učil jsem ji na to grify), ale pokud to neni na uplné rovince, nebo z kopečka, tak tu motku sotva roztlačí a když na ní sedí a odstrkuje se nohama, tak marná sláva, ale skoro ani o piď. tak radši něco lehčího, nebo někoho, kdo Tě bude chytat. myslím, že bude problémové např. otáčení na místě- to se Ti "zavře" a pokud ji neudržíš na noze, tak jde k zemi. Jinak mašina skvělá a i když mám zkušenosti ze silnějšíma, tak pro téměř bezporuchovost a hospodárnost zatím prodej nebude. no a "kudla" se na ní dá jezdit taky" (jinak ani nejezdim) a při full gas stylu si stejně nevezme víc jak 5,5l
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 09.03.2008-19:39

Ahoj Marshee, jestli by ses rozhodla ER5, tak vím o sníženým seedle, holka ji měla a o tom sedle se domlouvala s kámošem z ER5 klubu (on je měl navíc a k ničemu mu nebylo - to sedlo) jen než se domluvili, tak ji prodala
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 10.03.2008-09:03

Teď jsem na motovýstavě seděla i na Hondě CBF 500 a dosáhnu na zem úplně! :D a ta motka je i hezká, ale finančně asi nad moje možnosti. A co si myslíte o CB 500? Díky za nabídku sedla, to bude nutnost, ale musím se jít domluvit do té autoškoly kde mají tu Kawu a zkusit to. Za kolik by to sedlo bylo a o kolik snížení motky?
A přemýšlím, která by se pak třeba líp prodávala - CB nebo ER5?
PS: doufám, že vás XJčkaře tady moc neotravuju svýma dotazama ohledně jiných moto :oops:
Díky ještě jednou za odpovědi
Anonymous

Příspěvekod David Houda » 10.03.2008-20:07

Podle mě je ER-5 hezčí :!: Bude se i lépe prodávat, ale je to věc názoru.
David Houda
častý přispěvatel

Images: 10
Kraj: Středočeský
Typ XJ: XJ 600 N
Rok výroby XJ: 1997

Příspěvekod Anonymous » 10.03.2008-20:26

Asi bych to viděl tak:
1. kup motorku, na kterou máš peníze a aby ti ještě něco zbylo na opravu a výměnu opotřebovaných dílů ( olej, filtry, svíčky, řetězovku, taky aby ti zbylo na benzín, atd.) Taky tady jsou experti, co koupí za poslední peníz a pak nemohou jezdit, protože nemají na benzín. :cry:
2. kup motorku, kterou udržíš na kolech i v klidu a v pomalé jízdě a při otáčení
3. pak teprve koukej na krásu, barvu a ostatní hodnoty, tak důležté pro ženské.
4. nepřemýšlej o prodeji dřív, než jí koupíš. Motorku na jednu dvě sezony kupují vataři a lidi, co nevědí, co chtějí a to ty asi nejsi, když do toho chceš investovat tolik, kolik jsi psala
Anonymous

Příspěvekod lynx » 10.03.2008-21:08

Bolku k bodu jedna bych dodal: a pokud začínáš, nepočítej s tím, že mašinu s osobním vybavením pořídíš pod 100t. Ta varianta s tím že nakonec chybí na benzín je ještě lepší - horší je když v rámci úspor jde takový zoufalec nakupovat do Lidlu (teď tam mají třeba nádherné helmy :evil: ).
marsheee: to nebylo na tebe, ale všeobecně ( naopak oceňuju jak do předu sbíráš informace :smt023 ).
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Rix » 10.03.2008-22:09

Je to taky o tom si na tu motorku zvyknout,ze začátku se zdají všechny těžké,já taky nejsem žádnej svalnatej chlap a udrzim ji. Bo jsem si na tu moji tramvaj zvyknul. Natankovaná má přes třista kg takže si taky dávám pozor jak ji zaparkovat :lol:
Rix
XJ štamgast

Images: 29
Kraj: Maďarsko
Typ XJ: Hayabusa turbo
Rok výroby XJ: 2009

Příspěvekod Anonymous » 11.03.2008-07:19

David Houda píše:Podle mě je ER-5 hezčí :!: Bude se i lépe prodávat, ale je to věc názoru.

A okrem toho mi normálne ER-5ka natrela prdel na štvrť míle :cry: Bol som z toho dosť nemilo zaskočený, a navyše to bol 19 ročný chalan.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 11.03.2008-17:42

Osobně bych taky preferoval er-5 a na sprint bych s ní vůbec nešel, přesně takový výsledek bych čekal :oops: Ikdyž je to 500, váží ohodně míň a ten motor je pěkně živá potvůrka. Ale jestli se ti CB líbí víc, chybu s ním rozhodně neuděláš, je jen trošku dospělejší oproti ostatním 500. Ale ceny taky hodně dobrý, příklad zde http://www.motorkari.cz/bazar-detail/?did=13699 dokonce ježděná ženskou prej :lol: Vypadá na luxusní kousek, jestli je to u tebe už aktuální, klidně do ní běž. Teda jestli si náhodou nechtěla jinou barvu :lol:
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 11.03.2008-20:14

Chotis: Já ti dám jinou barvu :lol: Vy chlapi jste hrozní, ale máte pravdu, babám prostě jde o to jak ta mašinka vypadá. Ale mně po zkušenostech se Simem jde hlavně o jízdní vlastnosti :oops: Já furt nevim, Kawa x Honda... Musím si na to aspoň zkusit sednout...i když sedlo jde vydlabat vždycky haha :lol:
Lynx: sory, ale nemyslím si, že nutně musíš uvalit 100litrů. Kdo chce motorku tak si ji koupí a je už jedno, že pokud nemá peníze, bude to nějaká ,herka´ za 30 litrů ne?...
Jinak opět díky za názory :)
Naposledy upravil Anonymous dne 12.03.2008-13:02, celkově upraveno 1
Anonymous

Příspěvekod Radimathor » 11.03.2008-20:31

Herka za 30? No ta moje mě stála 31 plus drobný servis = 35 a jsem naprosto spokojen, je seřízená, nebouraná a je to 92 rok. 8). Jede tak jak má akorát mi drnčí nepříjemně kapotáž.Ale co se týče výběru já bych volil GS 500 - prověrěno lety nebo ER 5 - větší výkon :smt025
Radimathor
XJ štamgast

Images: 8
Typ XJ: ZRX1200S

Příspěvekod Anonymous » 11.03.2008-20:44

Jéje, já jsem to tak nemyslela! Právě tím jsem chtěla říct, že kdo má sen ať si ho splní! a né sem házet nějaké 100 litrové částky... Nesnáším ty namachrované magory, co jezdí 200 mezi kamionama a kupují každý rok novou mašinu jen proto, že na to mají...
To CBčko vypadá takové větší oproti Kawě. O víkendu si zajedem někam do motobazaru a uvidím co a jak naživo (jestli dosáhnu na zem haha) :roll:
Anonymous

Příspěvekod Radimathor » 11.03.2008-20:56

No snad pořídíš dobře a rozumně, já koukal od prosince do inzerátů, potom jsem objevil tu svou vytouženou, zajel se juknout a ten tejden, než jsem ji na podvalníku přivez jsem nadšením a radostí skoro nespal, mám jí doma tři týdny a nabrousil jsem 400 kiláčků.Vybírej dobře :smt035
Radimathor
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 11.03.2008-21:30

No dyť tak to má byt... :) doufám, že mě to taky někdy potká a najdu to, co hledám... V tom motobazaru si na to jen jdu sednout, protože je můžu vidět pohromadě a porovnat, koupit bych chtěla pak něco přes inzerát od někoho, kdo na té motce jezdil.
Anonymous

Příspěvekod lynx » 12.03.2008-19:30

marsheee: počítej. Slušné XJ 50t, helma 7t, kalhoty + bunda 10t, boty + rukavice 4t - tím jseš tam za sedmdesát a ještě jsi to ani nenatočila. Připočítej počáteční servis - svíčky, olej, filtry, seřízení karburace, ventily a rozvody (řečem prodávajícího nemůžeš věřit), tlumiče, brzdy. V záloze můžeš mít prachy na novou řetězovou sadu a alespoň jednu galusku. Kolik asi tak chybí do sta? Čím levnější mašinu koupíš, tím víc do ní nacpeš. Rozumě provozovaná mašina je pořád dost drahý koníček. Existují samozřejmě zoufalci co si pořídí past za pár korun, výbavu nakoupí v nějakém smeťáku (market) a můžou machrovat, jaký jsou motorkáři - teda než to pověsí na nějakou švestku :lol: .
P.S.: to se netýká jawistů, tam aleb musí být velké srdce a zručná ruka.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod David Houda » 12.03.2008-19:41

lynx píše:marsheee: počítej. Slušné XJ 50t, helma 7t, kalhoty + bunda 10t, boty + rukavice 4t - tím jseš tam za sedmdesát a ještě jsi to ani nenatočila. Připočítej počáteční servis - svíčky, olej, filtry, seřízení karburace, ventily a rozvody (řečem prodávajícího nemůžeš věřit), tlumiče, brzdy. V záloze můžeš mít prachy na novou řetězovou sadu a alespoň jednu galusku. Kolik asi tak chybí do sta? Čím levnější mašinu koupíš, tím víc do ní nacpeš. Rozumě provozovaná mašina je pořád dost drahý koníček. Existují samozřejmě zoufalci co si pořídí past za pár korun, výbavu nakoupí v nějakém smeťáku (market) a můžou machrovat, jaký jsou motorkáři - teda než to pověsí na nějakou švestku :lol: .
P.S.: to se netýká jawistů, tam aleb musí být velké srdce a zručná ruka.

A sakra tak jsem asi zoufalec :cry: Já začínám helmu jsem koupil výklopku Airoh za 4000Kč, bundu starší dobrou za 1500Kč, Boty zatím nemá, Rukavice za 800Kč, na moto jsem měl nové galusky akorát jsem udělal olej a to je vše. XJ 600 98 jsem koupil za 49000Kč tak tak počítám cca do začátku 56000Kč. Tak proč to líčit tak přehnaně :?:
David Houda
častý přispěvatel

Příspěvekod Radimathor » 12.03.2008-20:34

Tak to jsem taky v tom případě zoufalec, koupil jsem komplet a to opravdu komplet hadry v Bikerscrown a u Padana celkem za 10 a ne žádný sračky teda, to bych si nelajsnul, XJ r.92 mě stála 31 plus guma, troška servisu % 35 tak nevim teda, asi to LInx bude muset zkouknout a zkritizovat, klidně na ten Mělník zajedu abych ukázal co tedy mám, myslím že ten rozpočet co jsi Lynxi udal je trošku moc 8)
Radimathor
XJ štamgast

Příspěvekod Tommy XJ » 12.03.2008-21:25

46000 motorka, 8000 obleceni od bering (sleva), 5000 nejakej servis s novou retezovkou (sleva) a prevareni svodu, ostatni jsem mel v pohode (na moto novy gumy, desticky atd) mozna bude tedko este sestelovani karburatoru a ventilu za 2000.... tak nevim k tem 100 000 se to moc neblizi, asi taky zoufalec :(
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod Anonymous » 12.03.2008-22:51

No hlavně se nehádejte... Nebo už vám Tridac chybí? :lol: Já sem teda stovku už pokořil... XJ 77, hadry s botama kolem desítky, ale servis a kravinky okolo... oskákaná guma, tak jí vyměnim že jo, dva litry... pořádnou nabíječku nemám, tak ji koupim, litr... Na řetěz nějaký čistidlo, nějakej dobrej olej, taky olej v motoru by to chtělo vyměnit, další litr... Zámek nemám, nějakej řetězovej pořádnej, další litr... v zrcátkách nic nevidim, další litr... Když je člověk akorátní, tak vám řeknu, že nejhorší neni servis, ani hadry, ale všechny ty doplňky okolo... Každej jeden neni drahej, ale je jich hodně... A já sem akorátní, bohužel :?
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 13.03.2008-09:57

no ja som stovku uz tiez pokoril a to nemam vsetko co by som chcel a cakaju ma este nejake tie investicie... holt kazdy podla svojich moznosti a podla toho, co od stroja ocakava... ak chce niekto vyrazit do alp a kupi si akurat moto za 30 a prilbu s bundou, viac sa natrapi ako si to uzije, ale na vozenie sa okolo komina mu to bude stacit (pokial sa mu nepritrafi nehoda)
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 13.03.2008-14:56

http://www.motorkari.cz/bazar-detail/?did=14397

Chlapi, co říkáte na tohle? Poraďte jestli tam má cenu o víkendu jezdit...
Chlápek po tel.říkal, že to dovezl z Anglie, prý jen spadla ze stojanu...ale moc to vidět nejde z fotek...
Díky :)
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 13.03.2008-15:00

Barva dobrá? :smt044 Jestli jo, tak se zajeď podívat, projet se a uvidíš, ale rychle, protože tohle pude na dračku!
Anonymous

Příspěvekod Tommy XJ » 13.03.2008-16:03

tak ta cena je hodne dobra, pokud motorka ma vse v poradku, a vsechny dily nejsou tesne pred vymenou tak bych do toho sel
Tommy XJ
-

Images: 9

Příspěvekod David Houda » 13.03.2008-16:07

Pozor na to pukud to nemá český TP, nebo čistopis tak počitej že bude o dost drašší přihlášení.
David Houda
častý přispěvatel

Příspěvekod PIG » 13.03.2008-16:12

No jestli je z anglie tak bych akorát dával bacha aby neměla řízení na druhý straně.. :roll:
hm, to bylo z toho trapnějšího soudku asi...
Je pěkná
PIG
XJ štamgast

Images: 184
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 1999

PředchozíDalší

Zpět na Technika jízdy