Bezpečnost

Fórum o různých stylech jízdy a technice průjezdu zatáčkou, zácpou, nebezpečnou situací, atd..

Bezpečnost

Příspěvekod TOMMZ » 04.11.2005-10:49

[url=http://www.ibesip.cz/cs/Rychlost/Proč+má+50+kmh+smysl/]rychlost 50km/h[/url]

Základy bezpečné jízdy
TOMMZ
Site Admin

Images: 1515
Kraj: Praha
Typ XJ: Thundercat
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod lynx » 16.01.2007-11:05

Nechci zakládat nové forum, tak to dám sem. Jde taky o bezpečnost, ale o bezpečnost našich peněženek a bodových kont. Na naprosto pitomý, tvrdě represivní nový dopravní zákon jsem už nadával, ale teď tomu nasadili korunu. Naše slavná PČR chce nasadit kamery na mítné brány a počítat průměrné rychlosti u vozidel - následně to řešit přes komise. Vím, bude to focené zepředu, ale přesto mě ta věčná neschopnost a buzerace od PČR leze na nervy. Proto bych měl dotaz - to opravdu neexistuje např. nějaká chemická látka znemožňující nafocení spz a tudíž zamezení dalšího důkazního řízení? Nejsem žádný letec (ti si XJ zrovna nepořizují :D ), ale už mě nebaví se dohadovat s bezmozkama o strašném dopravním přestupku, když jedu u cedule obec sedumdesátkou a při tom je nejbližší barák třista metrů daleko. Mimo to bydlím hned vedle Liběchova a jak jste asi četli v posledních ČMN, tak to pro motorkáře není úplně nejideálnější místo pro pobyt. Tak hoďte tipy, jak bez větších problémů obejít tu současnou policejní buzeraci.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Mira XJ » 16.01.2007-14:05

Nepanikař. To je blbost. Nic takového nebude, je to jen další kachna aby lidi měli o čem vykládat.
Ad1, V hodně zemích je toto přímo zakázáno.
Ad2, dokud je to v záruce těžko tam někdo něco nainstaluje.
AD3, Kde by na to vzali love. Nehleděně na to ,že by to bylo přímo v rozporu s lidskýma právama - je to velmi jednoduše zneužitelné a nikdo nemá právo tě špiclovat kdo,kde a kam jel.
Prostě další novinářská kachna na kterou se chytne spooousta lidí.

Jinak s tím dohadováním s policajtama tomu věřím. Jen bohužel oni si tam sami nestoupnou. Je tam někdo pošle. Dále pak pokud tě změří tak jim to jde automaticky do počítače a NIC s tím nenadělají - nejde dát jednoduše delete. Takže něco ukecávat klidně můžete,ale nic platné to nebude. Kamarád si před 14 dnama dovezl krásnou CBR600F no a při první projížťce byl jasnej 3 body a 2500kč. Policajt se mu omlouval ,že je sám motorkář, ale nic s tím nenadělá.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod TOMMZ » 16.01.2007-17:06

Ad1, V hodně zemích je toto přímo zakázáno.
Ad2, dokud je to v záruce těžko tam někdo něco nainstaluje.
AD3, Kde by na to vzali love. Nehleděně na to ,že by to bylo přímo v rozporu s lidskýma právama - je to velmi jednoduše zneužitelné a nikdo nemá právo tě špiclovat kdo,kde a kam jel.

Ad1 v Itálii to prý už docela dlouho funguje
Ad3 městký kamerový systém taky funguje a nikoho nezajímá, že je to zneužitelné
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod OTIS » 16.01.2007-17:55

Ale vždyť ten systém dokáže dělat záznam obrazu a to, že bude propočítávat rychlost je už otázkou software.
A kde na to vezmou, přece na to budou ty pokuty, které pak vyberou :wink:
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Příspěvekod Anonymous » 16.01.2007-18:49

Míra:
V Rakousku už to funguje na vybraných úsecích. Jsou vyznačený přímo na ÖAMTC stránkách. Není to po celým úseku jen mezi určitýma bránama. Spravuje to soukromá firma (jako u nás) a docela se snažej.
S tím delete záznamu to není tak horký, příklad dnes změřeno v plechofce, viděl jsem jí na poslední chvíli a jak jsem byl zakecanej, tak jsem nezareagoval ani na antiradar, takže v obci cca 65 - Dobrý den pane řidiči víte kolik jste jel? ASI 57 MYSLÍM . Kdepak 65 dejte mi doklady atd. přichází druhý policista - Nazdár, vem si to a zmiz. :wink:
Takže nějaký delete asi bude, nebylo to poprvý.
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 16.01.2007-20:42

No pánové nevím. Jezdím autem po celé evropě a rozhodně po dálnici limity nedoržuju. Vždy tak minimlně o 20km/hod na tachecu víc. A věřte že konkrétně po dálnici v Itálii,Rakousku a Německu toho mám naježděno opravdu hodně. Jezdím i 5x ročně každou zemi a nikdy jsem pokutu nedostal.V Itálii se jezdí naprosto běžně po placených dálnicích kolem 160. Rakousko směrem na Klagenfurt - minimálně 2x do měsíce a 140 taky rozhodně nejedu. Pokud by tam bylo měření,tak to rozhodně není o náhodě,nemyslíte? Další věc je samozřejmě to,že pokud by to někdo na ty brány dal, tak by vzdálenost mezi bránama musela být velmi malá - jinak měření nemá smysl. (Měření průměrné rychlosti na 10km je o ničem.) Až pojedete po dálnici ,tak si všiměte jak daleko ty mítnice od sebe jsou. A taky by mě zajímalo jakým způsobem by rozlišovali překročení rychlostí třeba nákladních autobilů. na dálnici je sice povolená maximální rychlost 130km/hod ,ale náklaďáky mají omezenou rychlost přívěsu na 80 -100km/hod. Pokud oni pak pojedou 120km/hod, tak by sice porušovali rychlost,ale potrestáni by být nemohli. t ostejné platí pro auto s vozíkem.Je to mnohem a mnohem složitější než se na první pohled zdá.
Mira XJ
XJ štamgast

Příspěvekod Mira XJ » 16.01.2007-20:46

To XJ jelen : Nechci se tě nijak dotknout,ale podobných historek jsem slyšel mraky ovšem realita bývá jinde. Schválně se na to ještě jednou zeptám kamaráda dopraváka.Pak sem napíšu ofiko jak to mají.
Mira XJ
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 16.01.2007-23:18

Míra:
Historky jsou jedna věc, realita druhá. Třeba je to u nás na západě jinak :lol: .
K tomu rakousku http://www.asfinag.at/index.php?idtopic=291 radary, http://www.asfinag.at/index.php?idtopic=95 měření úseků, bohužel už bez mapek.
Anonymous

Příspěvekod lynx » 17.01.2007-09:53

To Mira XJ: náklaďáky řešit nemusí - tachografy jsou už na tolik vymakaný, že se je nedá během cesty obejít (těch pár posledních zoufalců v liazkách nemá cenu počítat. Jinak se u mě nejedná o panikaření, ono když bydlíš na Mělníku, tak se na některé věci díváš jinak. Ten hon na čarodějnice tady skutečně funguje.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod lynx » 17.01.2007-10:00

To XJelen: s tím západem souhlasím. Párkrát za sezonu jedu za kámošem do Chebu a už mě taky potkalo prominutí přestupků :D . Naštěstí se pořád ještě najdou policajti co použijí nejdříve mozek a teprve potom možnou buzeraci podle nějakého pochybného zákona.
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 17.01.2007-20:14

Já občas jedu s long wehicklem přes Rakouko do Itálie a v Rakousku jsem problém ještě neměl,ale v Itálii ti mýtnice spočítá nejen mýto,ale pokud jsi překročil průměrnou rychlost,tak ti ihned napočítá pokutu.I když u novýho kamčáku se povinný omezovač obchází obrovsky složitě,nehledě na digitální tachograf.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 06.03.2008-15:25

Dám to sem do Bezpečnosti, ale kdyžtak to může Admin přesunout.
Někde probíhala diskuze k výstražným "návlekům" na přilbu, ale nevím jsetli tady nebo na jiném moto fóru, ale je to dobré vědět.

V Rakousku není nutnost mít výstražný trojúheník v motorovém vozidle, které má dvě kola - tj motorka. Ale platí již i pro moto se sajdou. Ikdyž to má UAMK-ČR uvedeno na stránkách. Potvrzeno UAMK.(tak si to snad opraví).
Anonymous

vesta

Příspěvekod DickSz » 28.07.2010-14:35

Co je? Žádná diskuze nad zprávami a snaze zavést povinnost jezdit ma motorce v reflexní vestě?
Těšil jsem se ma nějaký flame a nic :-(
Je součástí České tradice, že si kdejaký arogantní vůl nebo hysterická kráva leští kopyta o bezpečnostní složky.
DickSz
občasný přispěvatel

Images: 6
Kraj: Zlínský
Typ XJ: BMW R1100RT
Rok výroby XJ: 1989

Příspěvekod TOMMZ » 28.07.2010-14:54

Co chceš, když tu už dost lidí ve vestě jezdí...dalším je to jedno...a poslední skupině je jasné, že takové věci snad nemůžou projít....i když jsme teďka v tom Česku, tak kdoví...
TOMMZ
Site Admin

Příspěvekod PIG » 28.07.2010-15:23

Ať jdou do prdele i s vestama!
Místo toho aby dali povinně boty a hadry!! To su pěkně vzteklej když vidim ty dementy jezdit v pantofličkách, pak se vysekaj a zbytečně stojí peníze to léčení jejich nechráněnýho těla! V autě buzerují hovada za pásy abych si náhodou nerozbil svou vlastní držku a motorkářům místo vybavení nakážou vesty.. se asi poseru :evil:
PIG
XJ štamgast

Images: 184
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 1999

Příspěvekod roman3297 » 30.07.2010-20:12

jsi v kocourkově :lol: jinak jsem si na tu zelenou docela zvyk
XJ 600 Diversion
žiješ jen jednou
Na zivotě nejvíc miluju tu rozmanitost... Kazdej den mě nasere někdo jinej...
roman3297
občasný přispěvatel

Images: 6

Re: Bezpečnost

Příspěvekod mirekm » 22.08.2014-19:36

Ukázka jak nejezdit, tentokrát s dobrým koncem. Ale nezkoušel bych to :-): http://magazin.aktualne.cz/karambol-se- ... 5900fea04/
Dokud se mi líběj holky a motorky, tak žiju :-)
mirekm
XJ štamgast

Images: 17
Kraj: Středočeský
Typ XJ: yamaha 900 Diversion a xj 550
Rok výroby XJ: 1998

Zpět na Technika jízdy