Dovolená SK

tipy na ubytování, pěkné silnice, zajímavosti atd..

Dovolená SK

Příspěvekod Michal » 26.06.2016-18:42

Tak letos to nebylo na napsání cestopisu ale na napsání dramatu !
Plán byl vzít manželku někam a nasbírat si dostatek plusových bodů abych pak mohl sám do nějaké tramtárie, kam manželka zásadně odmítá vyrazit.
Po několika týdenním dohadování kdy ona nechce cuknout z ubytování apartmán, penzion, hotel a já zcela zásadně nesouhlasím s přesunem autem jsme se shodli na motovejlet s ubytováním v penzionku. Cíl Slovensko a je mi celkem fuck kde, bo budu mít moto a přejedu ho naštorc za chvilku.
Sehnat ubytko trvalo čtyři dny a samo o sobě to byla veselá záležitost ale nakonec je objednáno ve Velkém Meďeru, tak v sobotu možno vyrazit.
Machr cestovatel má samosebou vše v malíčku a nepotřebuje se stresovat tejden před startem a tak v sobotu ráno těsně před odjezdem přivádí batůžek k hranicím infarktu, bo nemůže najít navigaci, peněženku s Eurama a dalších padesát věcí co by měl mít sebou.
Nakonec vše na motce a start ! Ozve se ueh, ueh a ani houno. Asi odešla baterka, no nic kdo je připraven, není zaskočen a tak svléknout a výměna za druhou a start č. 2. Brumm, brumm, nasedat a koně moje hyjé do Slovákijé.
Cesta ubíhá Vysočinou dle plánu a v poho. Zastávka v Ivančicích na cigárko, pak za Brnem na dálnici směr Bratislava a že si dáme ještě u nás oběd tak odbočka do Břeclavi. Podaří se najít vhodné zařízení a spácháme tam oběd, protože párek v rohlíku prý obědem není. Na výjezdu z města se rozhodnu ještě dotankovat a zajedu k pumpě. Načepováno a ueh,ueh a ani houno ! Nemilé, no nic plasty dolů a kouknem. Měřák zůstal doma, tak jsem koukl a nic, tohle nevyřeším. Jdu tedy na pupmu (ještě, že tam se to stalo) koupit startkáble, že se pokusím potvoru stávkující nahodit přes hento. Za pomoci ochotného taxikáře se podařilo a moto vrčí. Pokračovat dál s problémem zvaným dobíjení je hovadina,otáčím tedy k domovu. Motocykl ještě upozorňuji : zkus chcípnout ty svině a deš do bazaru ! No a na jeden zátah (227 Km) to dotánem na základnu s titulem plechové prdele na rok 2016.
Volam paní na privát, že se to podělalo ale vyjedem v neděli, bo já to nevzdám. Tedy autem co se dá dělat :( .
Přeházíme věci do auta a jdu ještě pro ten autocholodok aby cesta byla komfort se studeným pitím. V chodbě se mi u toho sráče vyvlékne madlo a lednice dává jump na dlažbu. Manželka zkušeným pohledem ohodnotí situaci s ještě rotujícím motorkem chladícího agregátku po dlaždicích: to nedáš a koukej si to uklidit. Jebnu to do popelnice a du si dát panáka, tvl to je smůla.
V neděli ráno tedy auto a vpřed hezky po tý silnici co je na Bratislavu za trest. Duc, duc, duc jak vlakem, tu a tam to nejni zúžený tak i kilo jedu. Na otázku co budu dělat až se zastaví vochcáfka kontruji, že v záloze je ještě Daewoo a čtyřkolka a dostat se tam musíme.
V Bratislavě se na to vysere ještě navigace a nechá tedy vyniknout mému talentu průzkumníka, což je asi 30 kiláků navíc... Cestou jen jeden poi bod a to Gabčíkovo. Nakonec jsme toto dílo shlédli. Stavba obdivuhodná, Dunaj zasranej a kalnej hnus...
Příjezd na privátek s trochou hledání a pomocí telefénu jelikož navi stále softwareinfarkt a paráda pokojíček útulný, hlavně lednička na pivo! Ta se stala posléze příčinou ozbrojeného konfliktu, když chtěl batůžek vyhodit pivo a narvat tam meloun asi metr v průměru.
Objednáme snídaně, zajedem nakoupit důležité potraviny jako to pivo a něco ostřejšího před spaním a jdu v leže plánovat výlety. Jo museli se koupit brejle proti slunci,je ten blbec zapomněl doma.
Naplánováno, manželka usměv, bude to fajn i když autem.
Ráno vyrazíme na první body, v plánu je Komárno, pevnostní systém a plavba lodičkou co jsem vygůgloval na netu. Vyjdeme před privát a zhrozíme se. Někdo nám to narval do auta pravděpodobně nějakým SUV s rámem a ujel. Levé světlo, blinkr, blatník, haubna a nárazník v riti. Irence je už zase do pláče... To nic, já to porovnám a ono to snad pojede ale výlety budem muset zrušit, tak alespoň to Komárno dneska. Já to zkrátím: pevnost v pondělí zavřeno, romantické plavby se v pondělí a úterý nekonaj a stejně se musí objednat předem aby byla kocábka vytížená...
Nakonec jsme okolí jakž-takž pojezdili, tady v té oblasti je vyjma těch termálů prd ale přeci jsme něco viděli. Lázně jsme navštívili, na mě termál moc horkej, normál moc studenej a lidí jak nasráno. Ke konci týdne teploty ve stínu na férovku 40 a vylézt se nechalo navečer akorát když se rojili komáři. Repelent zůstal na dně kufru na motorce.
V průběhu dovo ještě přestala fungovat zástrčka dobíjení v autě, výdrž baterie mého mobilu klesla na max 4 hodiny a ende, Irence zmizel signál úplně a mobil poputuje do opravy, dobíječka na moje el. cígo to vzdala naštěstí až v pátek jo a autorádio od čtvrtka pouze chrochtá...
No jezdí se za nevšedníma zážitkama, ty jsme měli.
Velký Meďer jen pokud vydržíte týden courat do termálu a zpátky, já na to nemám. V blízkém okolí nic moc Dunajská Streda nestojí za návštevu, Komárno s přivřetejma očima, v Kolárově je plovoucí mlýn ale nenašli jsme ho, dřevěný v Jelce stojí za to vidět, pěkná trasa je po "502" z Blavy do Trstína,zejména vinařská oblast Pezinku a Modrej (Malé Karpaty) na a dál jsem se s pojebaným autem nepouštěl.
No a bacha v této oblasti narazíte na slováka jen vyjímečně, tak si procvičte maďarštinu a je lépe hovoriť po slovensky aby vám rozumeli.
Ceny na naší urovni a Zlatý Bažant ve dvanáctce je furt dobrej...
Myslím,že se v anketě smolaři roku 2016 umístníme na dobrém místě :D :D :D
Tak ať vám dopadne dovo lépe !!!
Jdu spravovat a opravovat :wink:
Michal
XJ štamgast

Images: 10
Kraj: Jihočeský
Typ XJ: XL
Rok výroby XJ: 2006

Re: Dovolená SK

Příspěvekod jirka4137 » 26.06.2016-19:18

Slovensko je nádherné ale moje babička říkávala dobrého pomálu tak jezdím raději rovnou do Hungárie. Tam asponˇ neprudí policajti a věci ráno najdu! -navíc tam kde jsem je odložil ve stejném stavu.
jirka4137
XJ štamgast

Images: 0
Kraj: Zlínský
Typ XJ: FZS 600S
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod mimo » 26.06.2016-20:28

Nezklamal chlapec, nezklamal. FAkt jsi me pobavil . Jsem zvedav co me za tyden potka v Marocu na mym mazlikovi....
mimo
občasný přispěvatel

Kraj: Liberecký
Typ XJ: XJ 900 S
Rok výroby XJ: 1997

Příspěvekod PIG » 26.06.2016-20:57

seru smíchy. v pasáži meloun vs. pivo mi málem praskl vřed
PIG
XJ štamgast

Images: 184
Kraj: Jihomoravský