Názor na cestování s naloženou motorkou

tipy na ubytování, pěkné silnice, zajímavosti atd..

Názor na cestování s naloženou motorkou

Příspěvekod Anonymous » 15.03.2009-10:46

Co si o tom myslíte? Na motorce jsem nikdy necestoval zato autem kupu.
Moje idea je zbavit se timto nazáživnejch přesunů po dálnicich a za mokra. A vychutnat si jen to co chci.
Motorku bych mel naloženou a v lokalnim cíli bych ji vystrcil slozil si postele chvilku jezdil po okoli bydlel v aute a pak se presunul dal.
Anonymous

Příspěvekod Anonymous » 15.03.2009-11:01

já když se přesunuju tak v zásadě mimo dálnici. Dálnice je zoufalá nuda :smt018

navíc XJ není zrovna nejvhodnější dálnicový hltač kilometrů, abys jel cca 130-140 tak už potřebuješ celkem otáčky.
Pro mě osobně je nejpříjemnější mít otáčky kolem 3500tis ale to zase jedeš kolem 70 což je zase zoufale málo. :smt093
Anonymous

Příspěvekod zbynek » 15.03.2009-11:05

Podívej, co Ti na to říct...
Každému se líbí něco jiného, někdo je na sladké, někdo na maso, někomu se líbí vychrtlé blonďaté modelky, jinému zase pěkně zdravé brunetky, no a jinému vypracovaní chlapi ;-)

No a Tobě se líbí cestování s motkou v dodávce a motovýlety v cílové destinaci "nalehko". Budiž Ti přáno. Drtivá většina aktivních místních XJéčkářů (a nemyslím tím majitele motocyklu typu XJ) jezdí za každého počasí na jakékoli vzdálenosti když je potřeba i po dálnici.
To je vše, rozhodnout se musíš sám.
Too Old to Rock And Roll, Too Young to Die
zbynek
častý přispěvatel

Images: 26
Kraj: Praha
Typ XJ: 900F
Rok výroby XJ: 1990

Příspěvekod OTIS » 15.03.2009-11:24

Všiml jsem si, že toto často praktikují majitelé karavanů a vozí vzadu skútry. Většinou jsou to důchodci -osobě by mě takové cestovaní připadlo málo "dobrodružné". Navíc by mě dost omezovalo to, že musím vrátit tam, odkud jsem vyjel.
Po praxi s Norskem bych kombinovanou dopravu nezavrhoval - dokázal bych si představit, že motorku naložím na vlak a nechám se dopravit někde na sever Dánska a pak po vlastních kolech. Trávit celý den na dálnici opravdu není příjemné...
OTIS
XJ veterán

Images: 1863
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600N
Rok výroby XJ: 2001

Re: Názor na cestování s naloženou motorkou

Příspěvekod Anonymous » 15.03.2009-11:50

Dins. píše:Co si o tom myslíte? Na motorce jsem nikdy necestoval zato autem kupu.
Moje idea je zbavit se timto nazáživnejch přesunů po dálnicich a za mokra. A vychutnat si jen to co chci.
Motorku bych mel naloženou a v lokalnim cíli bych ji vystrcil slozil si postele chvilku jezdil po okoli bydlel v aute a pak se presunul dal.

Jasně je to určitě pohodlnější. Já si to ale nechám až to prostě v dešti nezvládnu :lol:
Anonymous

Příspěvekod Chose » 15.03.2009-12:00

Pokud někam jedu tak zásadně po vlastní ose jen přes vodu mi musí pomoct.Nemám rád ,frajery"co projeli Španělsko nebo Sicilii píšou o tom dobrodružství všelijaké články a nakonec z nich vyleze že dvě třetiny cesty prospali vdodávce.
Upozorńuji je to můj názor!
Chose

Images: 3

Příspěvekod Janoš-XJ » 15.03.2009-13:41

Ahojky plně souhlasím se Zbynkem (hlavně ty vypracovaný chlapi)! Každý má jiné názory a proto spoléhej na ten svůj,ale pokud chceš poznat vše co k turistice na motyce patří ,tak je to i ta nepříjemná cesta v dešti. Pak teprve můžeš říct že jsi něco zažil. Jinak na to nepotřebuješ XJ-600,ale stačí ti do toho auta skútr jak říká Otis! S tím také projedeš okolí základny kde parkuješ vůz a nepotřebuješ k tomu ani moto oblečení,stačí vasil a bermudy!
Jinak přeji mnoho najetých kilometrů a krásné zážitky na cestě,ale jak říkám spolíhej na svůj rozum§ Honza. : :smt006
(Já taky jezdím s naloženou motykou,ale hardrama a drahou polovičkou takový 3+1=3kufry +batůžek) :oops:
I muži mají své dny
Janoš-XJ
občasný přispěvatel

Images: 25
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: XL 1000 Varadero
Rok výroby XJ: 2005

Příspěvekod lynx » 15.03.2009-18:56

Stěhovat cestovní motorku autem mi příjde jako protimluv a na palici (kombinaci důchodce, karavan, skůtr nechávám stranou - dost času). Tento způsob cestování mi příjde jako snobárna pro slečinky. Existují ale dvě vyjímky - pochopitelně sportovní speciály a čopráci, nejlépe s H-D. Ti by samozřejmě nikam nedojeli a tak to musí táhnout za autem. Jednak pro naprosto debilní jízdní pozici a taky ty jejich jebky moc dlouho nevydrží :lol: .
Něco jiného je autovlak. Všichni jsme při cestách limitovaný hlavně časem a takovým přesun, třeba na Slovensko (pokud ovšem jedeme někam dál, jinak by to byla taky škoda), je ideální. Vynecháme stokrát projeté cesty a hlavně jedeme i když spíme :D .
A déšť jako argument taky neberu. Na náladě nepřidá, ale při současné kvalitě nepromoků to není zase takový problém. Můj názor na poslední sraz na Slovensku počasí vůbec neovlivnilo a nebýt zamrzlích karburátorů (dobrá historka) tak už o něm vůbec nevím (myslím počasí, sraz byl :smt023 :smt023 :smt023 )
Zkrátka tahat mašinu za autem je ubohost. Skutečný motorkář by to neudělal a cestovatel na motorce nemůže ani pochopit, že někdo takový existuje :smt077 :smt021 :lol: :lol:
lynx
XJ štamgast

Příspěvekod Anonymous » 17.03.2009-20:39

ja netvrdil že jsem zapřisáhlej motorkář :cry: ja objel evropu dodavkou ted jsem to chtel zkusit i s motorkou. Tak trochu serfuju a kdyz bych se dostal konečně k mori tak bych si chtel uzit oběho.
Anonymous

Příspěvekod Mira XJ » 17.03.2009-21:12

Já bych to rozhodně nezavrhoval. Vcelku by mě zajímal věk přizpěvovatalů a zaměstnání. Pokud nejsem omezen časem,tak samozřejmě není problém jet na motorce. pokud jsem omezený časem - třeba mám jen týden dovolené ,tak bych naložení motorky za auto rozhodně nezavrhoval. Vím moooc dobře,jak je člověk rozmlácenej na motorce po 500-800km - nedej bože po 1000km. Druhý den na to nechce ani vlést ( o přítelkyni /manželce ani nemluvě). Autem nemám problém za den ujet 1000-1500km. druhej den sednou na motorku udělat si výlet 500km po Alpách. Druhej den se přesunout autem k moři.Tam si pojedit nějakej den a pak to za jeden den protáhnout dom a druhý den jít do hokny. Na motorce to opravdu jde jen velmi těžko. A člověk přijede zbouchanej jak pes - nedej bože když jede 1000km v dešti jak se mě dvě poslední dovolené salo.
Mám kamaráda z Prahy,co v 4 ráno naloží do Vita motorky ( svou i maželčinu) dojede pod glossgnockner,tam jezdí 2-3h,naloží a večer je doma. Prostě není čas na to jet jeden den tam, tam se projet a druhý den zpátky.
To mám z toho života jakej vedu, to mám z toho s kým se tahám!
Mira XJ
XJ štamgast

Images: 0

Příspěvekod Anonymous » 17.03.2009-23:20

Ono tké záleží co máš za motorku, pokud třeba sporta tak ho klidně nalož ale když si koupíš cestovní motorku tak si ji nekupoješ pro to aby jsi jí vozil v dodávce.
Mě osobně přijde docela zcestné vstávat ráno ve 4 a jet ke GG a večer zpět, když je tady v Čechách spoustu krásnejch klikatejch silnic také a svezu se určitě také a nemusím takový přesun.
Jinak každej dělá to co mu vyhovuje.
Anonymous

Příspěvekod Racek » 17.03.2009-23:54

Kote píše:když je tady v Čechách spoustu krásnejch klikatejch silnic také a svezu se určitě také a nemusím takový přesun.
Jinak každej dělá to co mu vyhovuje.

Moje řeč , tady je tak krásně , jen vytáhnout paty z domova , hodit všední starosti za hlavu a vyrazit...jedno kam , když si vemu co je tady krásnejch lokalit a já tam ještě nikdy nebyl , mám do konce života co dělat , já nemám zatím potřebu jezdit za hranice
Racek
častý přispěvatel

Images: 1

Příspěvekod lynx » 18.03.2009-09:39

Míra XJ: i cesta může být cíl, tady je to dost laděné do cestovna. To co popisuješ bohužel potkávám, přes sezonu, každý den před barákem. To když si pražský paka jdou střihnout trasu Mělník-Dubá (někdo halt jede takto do Rakouska). Vzhledem k místu mého bydliště mám na tenhle typ motorkářů docela alergii - bojí se jet dál, bojí se jet za deště, bojí se ale i zkusit si okruhové ježdění, ovšem u pumpy v Dubí jsou to největší borci a předháněj se kdo tu trasu dokáže jet vícekrát. To je také pro mě stěžejní důvod proč jsem na gg ještě nebyl (a asi ani nebudu) - potkával bych tam z větší části tento typ "motorkářů" . Ale i tady samozřejmě platí, že každému co jeho jest. Jenom mi to pokaždé nedá do tohoto způsobu ježdění zarejpat - má to totiž za druhou nejhorší sortu motorkářů. Jenom pro doplnění - na prvním mám čopráky objíždějící (nejlépe také na podvalu) komerční srazy. Mám mezi nimi mnoho přátel - sbírka těch co mi slíbili rozbít hubu se každým rokem rozrůstá :lol: .
lynx
XJ štamgast

Zpět na Cestování