Na Glossgnockneru jsem byl už asi po osmé,vždycky když s náma jede někdo nový do Alp,tak chce na hochalpenstrasse.Po té co projedeme ještě ostatní passy,tak většinou uzná,že glokner je spíše průměr. V každé části Rakouska jsou moc pěkné místa.Doporučuju Villach alpen strasse - nahoře náádherná vyhlídka na korutany a Slovinké Alpy. Z Rakouska do Slovinska - Vršič - nádhera s krásnýma panorama (pravda ve vracečkách kostky,ale ničemu to nevadí) . Na Slovinské straně stojí i zato placená cestička - u Strmce na Predelu - málo se o ní ví,ale je úžasná.
Dle mě je asi nejlepší cesta z Merana přes Passo Rombo (Timmelsjoch) až na Oetz. To je vysoká škola techniky ježdění,krásnýho asfaltu a scenérií. Silveta strasse je taky pěkná - i když ze strany od Bludenz je to trošku očistec,pář je tam 36 vraceček defacto nad sebou na stršně krátkým úseku. Loni tam nevyšlo - pršelo, zima a mlha jak blázen.
Ze severní strany Hochalpenstrasse je moc pěkná silnička B164 z Bischofshofenu. Gerloss strasse taky pěkná - i když né tak technická - po cestě doporučuji mrknou na Krimmerské vodopády - prý 5té největší na světě. Kde má sportovního ducha ,tak je nahoru stezka z 600 n.m na 1450n.m. a dál (ale je to fakt prďák).
Tu Hochalpenstrasse si stejně asi nikdo nenechá ujít.

Jen drobnost - bacha klouže jim tam asfalt. Nikde mě to v alpách nikdy neklouzlo - vždycky jen tam. Jak je tam velká frekvence návševníků,tak mají (hlavně) v zatáčkách hladký asfalt.