Slovensko 2012

tipy na ubytování, pěkné silnice, zajímavosti atd..

Slovensko 2012

Příspěvekod Michal » 21.06.2012-11:18

Ahoj!

Slovensko 2012 Míša # 302

Vyrazit tímhle směrem se mi vylíhlo v glóbu už vloni. Někde jsem se zakecal a došla řeč na Brynzové halušky, no já je neměl už přes třicet let! Jasný, mrknem se na východ.

Pobrázdil jsem mapu a vyhrál to kraj Liptova. Tak žádost o dovču a 11.6.2012 jsme s batůžkem(to je spolujezdkyně co Vám kryje záda, v mém případě manželka Irenka) už v 09.30 (měla sbalíno dřív než já) vyrazili směr Brno, Starý Hrozenkov, Trenčín, Povážská, Žilina, Martin, Ružomberok(nějakej vůl mi zadal do navi Rožumberok) a cíl Liptovská Teplá u Bešeňový.

První zastávka za Brnem na papání u motorestu U Vlka. Ten v klidu můžete vynechat a najíst se někde jinde, je to sice nonstop ale obsluha chcíplá ryba a jídlo hrůza.

Pokračujem a plánuji ještě nabrat benoš v čechách a šetřit éčka. No jasně pumpa v Hrozénkově žádná a jak mám nakulíno, frrrr a jsme na slovači. Nabrali jsme trochu zdržení, tak potupně volím dálnici. Jen co minu první pumpu, rosvítí se kontrolka, bestie. No a při jejich síti pump to mám na další jen tak tak, už jsem se potil. Frknu plnou, platba Visa kartou no problem, drobáky do kafeautomatu a jdem se ven kochat vrchovinou i když mi pumpař sděluje, že zafajčit možno aj dnu. No jó mě ale visí na motce dost lákadel, tak jdem raději ven. Počasí zatím idoš na cestovačku.

Ladím s majitelem předobjednaný privát, že tam budem tak okolo šestý, adresu mám.

Silnice trošku horší než tady ale ujde to. U krajnic a na odpočívadlech louže jak rybníky muselo tu dost pršet. Někde před Ružomberkem je na trase zatáčka do který to ve čtyři pokládám na ucho a v půl pátý to mám furt na tom uchu, no dýlka jako prase, supr. Trochu pátrání v Bešeňové, blbá adresa, telefon a sraz s majitelem, který veme auto jede přede mnou na ubytko. Místo navigace jsem si asi koupil kalkulačku nebo co, furt to mele „přepočítávám,přepočítávám“

Privátek je mrňavej (na netu focen „rybím okem“) ale dostačující, co by jste za osm éček za kus nechtěli, že jo? Celou dobu pobytu jsme se s manželkou dotýkaliJ, protože tam nebylo kam uhnout J

Najeto 470 Km, večeře koupená Tesco Ružomberok a jdem spát.

Úterý ráno, jak hlásili, chčije. Nakonec se po desáté oblačnost trochu protrhává, tak se rozhodnem vyrazit. Jen co vyjedem tak se to protrhlo přímo nad námi. Stíháme ale Bešeňovské tavertíny, ty teda nic moc, Havránok ten je pěknej, jen než jsem vyšplhal k pokladně tak jsem měl tep asi osm set. Mrknem na hráz Liptovském Mary. Ta nejde projet, tak „přepočítávám“. Jedem na Svatý Kříž kouknout na artikulární kostel. Nejsem věřící ale ten je bombovej! Celý dřevěný s kapacitou 6000 lidí! Valím ještě nad Ružomberok do staré osady Vlkolínec, ta je taky hezká. Akorát mi tu Irenka nechce slézt z motorky, protože jsem přistál u cedule „častý výskyt medvěda hnědého“,(nakonec slezla). Vracíme se.Najeto 133 Km.Převlek do civilu a jdem prubnout do putyky ty halušky. Tam je měli docela dobrý. Ráno jsme koupili v konzumu( ten byl hodně retro) základní potraviny, tak je jdu testovat. Spišská hruškovica s medem je vynikající akorát v polovině testu jsem si do lahve kopnul a vylil to.

Středa ráno jak jinak, pršení. Vyjeli jsme až po obědě (stejně mi nebylo moc fajn po tom včerejším testu) směr sever přes kúpele Lúčky (tam mně to přepočítávadlo navedlo na nějakou kamzí stezku a ve finále jsem šel do stupek ale projel) na hrad Oravský. Pěkný, doporučuji ale jeďte přes Dolní Kubín. Vracečka, najeto jen 83 Km. Večeře pizza, vynikající a pak zpět na privát, dnes se testuje Borovička a Zlatý Bažant. Otestováno, doporučuji.

Čtvrtek ráno zase ch…, však víte. Ale co nejsme z cukru, jedem. Vážecká jeskyně je zajímavá, tam klidně zavítejte, jestli budete courat okolo. Zkouším ještě směr Štrbské Pleso ale slejvák jako sviňa, otáčím zpět. Po tomhle vodním náporu zjišťuji, že soudruzi u Nazrana někde udělali chybu a hlásím batůžku do sluchátek, že mám mokrej biliár, tak to otáčím. Jasně, že se chechtá. Já teda nevím jak se cestuje holkám když maj „mokrou kačenku“ ale v trenkách plných studený vody se klukům cestuje blbě, chápete, že jo? Najeto 133, sušení.

Pátek ráno sluníčko! Rychle nasnídat (chléb s brynzou, výborný) a jedem. Stíháme výjezd lanovkou na Chopok, návštěvu Děmenovskej jeskyně, bobová dráha (jen já), Liptovský hrad, skanzen v Pribylině (nic moc) Kriváň, Štrbské pleso a Východnou !!! Najeto 175 Km. Večeře je na doporučení v nedaleké Ivachnové v supr restauraci Kozí Vršok. Tam prý umějí Brynzové halušky nejlíp. Neumějí, nedoporučuji!

Sobota začíná fajn slunečně, tak volím takovou „Hochtatranstrasse“ přes Podbabskou na Starý Smokovec, Tatranskou Lomnici, Spišská Belá, Kežmarok, Poprad a zpět. V Lomnici jedem lanovkou jen na Skalnaté Pleso, bo až na Lom. Štít je to do 17.30 plné. Máme štístko a je ze Skalnatého supr výhled!!! Tady trochu opatrně, výjezd na Lomnickej je drahota! 26 € za jeden lupen. Pro šetřílky mají verzi jen na Skalnaté a zpátky po svých. Je to tak na půl dne. V motohadrech vůbec ne!!! Irenka zkoušela hned první den, že jako by jsme se mohli projít támhle nahoru ale po vysvětlení, že jsem motoalpinista (max. 100 metrů od motorky) mně nechala žít. Cestou zpět objíždíme Liptovsků Maru, mrkáme na Šiklův Mlýn i totálka narvanou Tatranladii. Na téhle trase nacházíme salaš Bobrovník, kam se před odjezdem vracíme nakoupit nefalšované korbáčiky a brynzu, jsou výborný!!! Najeto 217 spokojených Km.

Neděle odjezd dom. Po ránu zjišťuji, že mi ty letošní vedra už lezou krkem J. Nakládáme a jedem trasa: Ružomberok, Bánská Bystrica, Zvolen, Žiar nad Hronom, Handlová, Prievidza, Trenčín no a pak už to znáte. Za zmínku stojí projetí úseku Ružomberok-Banská, je to supr profil i povrch! Najeto 516 Km.

Když to mám zhodnotit, jel by sem zas. Je tam, tedy za slušného počasí krásně, panoramata nádherný a hlavní věc, není to tak drahý v souvislosti když si vzpomenu, že jsem vloni vysolil poslední den v Alpách na privátě označeném „Biker Point“ třicet za jednoho za noc a tady vyšel týden na 90 za oba !

Pivko maj dobrý, zkuste k Bažantovi i Cordoň a já pil přes den, bo řídím: Radler Bažant Grep. Jídlo taky (teda jak kde, no jako u nás), akorát ten benzín ať počítám jak počítám jsou to prostě čtyři pětky.

Jo a jelikož jsme měli i telku, tak tam je to úplně stejný jako u nás. Blbý seriály a v zprávách se diví jaký si solej politici a jiná verbeš odměny a zlatý padáky.

Jestli jste to dočetli až sem jste dobrý, dík za pozornost, a jestli plánujete někam vyrazit, tak Vám to snad trochu pomohlo.
Michal
XJ štamgast

Images: 10
Kraj: Jihočeský
Typ XJ: XL
Rok výroby XJ: 2006

Re: Slovensko 2012

Příspěvekod mirekm » 21.06.2012-18:28

Pěkný, tiše závidím. Taky jsem tam už cca 26let nebyl (naposled na svatební cestě) a už několik let se tam chystám. Ani ne tak kvůli haluškám a bryndze, ale kvůli krásné krajině :D.
Dokud se mi líběj holky a motorky, tak žiju :-)
mirekm
XJ štamgast

Images: 17
Kraj: Středočeský
Typ XJ: yamaha 900 Diversion a xj 550
Rok výroby XJ: 1998

Příspěvekod mistrhroch » 21.06.2012-18:57

Dobrý a ani mi nevadilo, že je to tak krátké :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
...Cestu, přírodu a zajímavosti už si sice nepamatuji, ale podle hospod, jídla a pití bych to asi zvládl! :lol:
-Normálně jsem z toho dostal hlad! :wink: :lol: :lol: :lol:
Jezdím dobře-jezdím rád...až na ty starty, rozjezdy, křižovatky, přechody, parkování...
mistrhroch
XJ štamgast

Images: 16
Kraj: Ústecký
Typ XJ: XJ+R 1300
Rok výroby XJ: 2000

Příspěvekod borekXJ » 21.06.2012-23:00

Dík,prima počtení!!My vyrážíme za 14 dní tak možná trochu "přepočítám" trasu!! :D :D
borekXJ

Images: 7
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: 600 S Diversion
Rok výroby XJ: 1997

Příspěvekod boban » 22.06.2012-06:45

my jsme tam byli před Košicema a pojezdili sme okolí Tater,nějaké přírodní koupání a pár hradů a zajímavostí,je tam toho celkem dost tady je pár fotek http://bobanxj.rajce.idnes.cz/Vysoke_Ta ... ders_sraz/ a http://bobanxj.rajce.idnes.cz/Slovensko_Tatry_2010/
boban
XJ štamgast

Images: 63

Příspěvekod Janoš-XJ » 24.06.2012-17:34

Musím taky konstatovat jenom spokojenost ,počasí nám vyšlo na jedničku,ceny jídel v pohodě a co je podstatné se všemi (skoro všemi )se domluvíš! Co se týče přírodních a dějepisných památek, je tam toho tolik že nemáte šanci oběd vše ! Jen ta cena benzínu ,ale to je dan za to že se všude domluvíte a není to daleko! Každopádně jsem spokojen že jsem absolvoval tuto dovču a doporučuji všem.Natočil sem bez 10km 2000km což není moc ,ale vše podle mejch představ. Ubytko super a za 9 éček u nás nedostupné( vše nové), no a podařilo se mi navštívit po 31 letech kasíno kde jsem sloužil (další z mojich přání). Proto říkám Slovensko ANO ! :smt006
I muži mají své dny
Janoš-XJ
občasný přispěvatel

Images: 25
Kraj: Jihomoravský
Typ XJ: XL 1000 Varadero
Rok výroby XJ: 2005

Zpět na Cestování